Цей смаколик походить з гірських районів, де господині створювали ситні страви з найпростіших інгредієнтів. Сьогодні лиґанці – це не лише кулінарна спадщина, але й чудовий варіант для родинної вечері чи святкового столу. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на ТікТок Ектора Хіменеса-Браво.
Лиґанці з бринзою
- Час: 1 година
- Порцій: 5
Інгредієнти:
– 800 грамів відвареної картоплі;
– 50 мілілітрів молока;
– 400 грамів кукурудзяного крохмалю;
– сіль і перець до смаку;
– 1 куряче яйце;
– 150 грамів бринзи;
– 1 ріпчаста цибулина для засмажки.
Як приготувати лиґанці: перегляньте відео
Приготування:
- Підготуйте картоплю: натріть відварені бульби на мілку тертку до однорідної маси.
- Додайте яйце, молоко, сіль і ретельно перемішайте. Частинами вводьте кукурудзяний крохмаль, щоб отримати м’яке тісто, яке тримає форму.
- Розімніть бринзу виделкою.
- Сформуйте з тіста ковбаски, розріжте їх на частини. Кожен шматочок розтягніть у руках, заповніть бринзою та сформуйте лиґанці.
- Варіть лиґанці в підсоленій воді протягом 3 – 5 хвилин, залежно від розміру, поки вони не спливуть.
- Обсмажте нарізану цибулю до золотистого кольору.
- Подавайте лиґанці гарячими, доповнюючи засмажкою з цибулі та сметаною.
Що приготувати до чаю: рецепт особливогопирога.