Ектор їх зацінив: як приготувати лиґанці з бринзою
Ектор їх зацінив: як приготувати лиґанці з бринзою

Ектор їх зацінив: як приготувати лиґанці з бринзою

Цей смаколик походить з гірських районів, де господині створювали ситні страви з найпростіших інгредієнтів. Сьогодні лиґанці – це не лише кулінарна спадщина, але й чудовий варіант для родинної вечері чи святкового столу. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на ТікТок Ектора Хіменеса-Браво.

Лиґанці з бринзою

  • Час: 1 година
  • Порцій: 5

Інгредієнти:
– 800 грамів відвареної картоплі;
– 50 мілілітрів молока;
– 400 грамів кукурудзяного крохмалю;
– сіль і перець до смаку;
– 1 куряче яйце;
– 150 грамів бринзи;
– 1 ріпчаста цибулина для засмажки.

Як приготувати лиґанці: перегляньте відео

Приготування:

  1. Підготуйте картоплю: натріть відварені бульби на мілку тертку до однорідної маси.
  2. Додайте яйце, молоко, сіль і ретельно перемішайте. Частинами вводьте кукурудзяний крохмаль, щоб отримати м’яке тісто, яке тримає форму.
  3. Розімніть бринзу виделкою.
  4. Сформуйте з тіста ковбаски, розріжте їх на частини. Кожен шматочок розтягніть у руках, заповніть бринзою та сформуйте лиґанці.
  5. Варіть лиґанці в підсоленій воді протягом 3 – 5 хвилин, залежно від розміру, поки вони не спливуть.
  6. Обсмажте нарізану цибулю до золотистого кольору.
  7. Подавайте лиґанці гарячими, доповнюючи засмажкою з цибулі та сметаною.

Що приготувати до чаю: рецепт особливогопирога.

Джерело матеріала
loader