Як кава впливає на ризик відкладення жиру
Як кава впливає на ризик відкладення жиру

Як кава впливає на ризик відкладення жиру

Про це свідчать результати дослідження 2023 року, де орієнтуючись на генетичні маркери вчені встановили чіткий зв'язок між рівнем кофеїну, індексом маси тіла (ІМТ) і ризиком діабету 2 типу.

Дослідники зосередились на вивченні некалорійних напоїв з кофеїном у контексті зниження рівня жиру в принципі.

Генетичні маркери були пов'язані з більш високим вмістом кофеїну в плазмі крові з більш низьким ІМТ і загальною масою жиру в підсумку,
— ідеться у дослідженні.

Також було виявлено, що "підвищені рівні кофеїну в крові підвищуються зі зниженням ризику розвитку діабету 2-го типу, що відбувається приблизно раніше за цей результат, що пов'язаний зі зниженням ІМТ".

Деталі дослідження

У дослідженні залучили дані майже 10 000 людей, з акцентом на варіації в генах, таких, як CYP1A2 і AHR, які впливають на швидкість зміни кофеїну.

Пояснення. Люди з цими фізіологічними особливостями споживають каву повільніше, що підвищує її стабільність у крові, але при цьому вони зазвичай споживають її менше.

Для вивчення можливих причинно-наслідкових зв'язків між генетичними варіаціями, діабетом, масою тіла та способом життя використовували менделівську рандомізацію.

Попри досить гарні результати щодо зв'язку між рівнем кофеїну і ризиком діабету 2 типу, учені все ж не змогли встановити зв’'зок між концентрацією кофеїну в крові і серцево-судинними захворюваннями, такими, як аритмія, серцева недостатність та інсульт.

Теги по теме
Профилактика заболеваний
Источник материала
loader
loader