Чи корисно їсти курячі яйця: дієтологиня відповіла
Чи корисно їсти курячі яйця: дієтологиня відповіла

Чи корисно їсти курячі яйця: дієтологиня відповіла

Дієтологиня Джульєтт Келлоу зазначає, що регулярне вживання яєць позитивно впливає на здоров'я. Зокрема це сприяє насиченню організму вітамінами, запобігає набору зайвої ваги, зміцнює кістки та знижує ризик розвитку деменції.

Як вживання яєць впливає на організм

Два середніх яйця забезпечують приблизно 25% добової потреби в білку, а також містять вітаміни A, D, групи B, фосфор, селен та йод.

Вони також допомагають організму краще засвоювати антиоксиданти з овочів. Додавання яєць до салату може збільшити засвоєння лютеїну і зеаксантину до п’яти разів, а бета-каротину та лікопіну – до восьми разів,
– зазначила дієтологиня.

Яйця також позитивно впливають на зір, оскільки містять вітамін A, необхідний для гарного бачення в умовах поганого освітлення, а також антиоксиданти лютеїн і зеаксантин, які знижують ризик катаракти і вікової макулярної дегенерації.

Крім того, яйця є чудовою їжею для мозку. Вони багаті холіном, який необхідний для синтезу нейромедіаторів, що відіграють ключову роль у пам’яті та когнітивних функціях. Дослідження показують, що збільшення споживання холіну може уповільнити вікове зниження когнітивних здібностей та знизити ризик хвороби Альцгеймера.

Окрім цього, яйця допомагають контролювати вагу. В одному середньому яйці міститься лише 66 калорій, але воно наповнене поживними речовинами, які сприяють відчуттю ситості, допомагаючи уникнути переїдання.

Источник материала
loader
loader