Про підозру повідомили лікарці МСЕК, яка організувала в Рівному схему для ухилянтів
Про підозру повідомили лікарці МСЕК, яка організувала в Рівному схему для ухилянтів

Про підозру повідомили лікарці МСЕК, яка організувала в Рівному схему для ухилянтів

На Рівненщині слідчі поліції повідомили про підозру лікарці міжрайонної спеціалізованої МСЕК, яка сприяла ухиленню від мобілізації.

Про це повідомляє поліція Рівненської області, передає Укрінформ.

«На Рівненщині слідчі поліції повідомили про підозру лікарці міжрайонної спеціалізованої МСЕК, яка сприяла ухиленню від мобілізації», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, медикиня допомогла військовозобов’язаному отримати довідку із визначенням 3 групи інвалідності та індивідуальну програму реабілітації інваліда. Це надавало йому можливість в період дії правового режиму воєнного стану на території України та впровадження загальної мобілізації, виїхати за кордон.

У поліції нагадали, що протиправний бізнес налагодила 50-річна жителька Рівненського району із двома спільницями. До справи залучили понад 20 медичних працівників, серед яких посадовці медико-соціальних експертних комісій обласного центру.

Для отримання групи інвалідності 47-річним «клієнтом» розпочали організацію виготовлення підробленої медичної документації останнього, із внесенням інформації про проведення лікування «клієнта» в медичних закладах Рівного та скерування матеріалів на МСЕК для подальшого розгляду та встановлення групи інвалідності.

У рамках кримінального провадження 23 жовтня слідчий слідчого управління повідомив 46-річній лікарці про підозру.

Про підозру повідомили лікарці МСЕК, яка організувала в Рівному схему для ухилянтів - Фото 1

Під час обшуку за місцем її проживання правоохоронці вилучили отримані медикинею грошові кошти.

Про підозру повідомили лікарці МСЕК, яка організувала в Рівному схему для ухилянтів - Фото 2
Про підозру повідомили лікарці МСЕК, яка організувала в Рівному схему для ухилянтів - Фото 3

Досудове розслідування здійснюють працівники Слідчого управління ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу співробітників Служби безпеки регіону та за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Про підозру повідомили лікарці МСЕК, яка організувала в Рівному схему для ухилянтів - Фото 4
Про підозру повідомили лікарці МСЕК, яка організувала в Рівному схему для ухилянтів - Фото 5

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України та Національна поліція викрили у Рівному 29 осіб, задіяних в масштабній корупційній схемі ухилення від мобілізації. За матеріалами справи, оборудку організувала очільниця місцевого агентства нерухомості та дві її підлеглі, які залучили до незаконної діяльності 26 медпрацівників. Серед них – посадовці медико-соціальних експертних комісій обласного центру.

Теги по теме
полиция
Источник материала
loader
loader