В якій позі мають мочитися чоловіки – сидячи чи стоячи
В якій позі мають мочитися чоловіки – сидячи чи стоячи

В якій позі мають мочитися чоловіки – сидячи чи стоячи

В якій позі мають мочитись чоловіки

У 2014 році було проведено дослідження, яке опублікували в журналі PLoS ONE, спрямоване на вивчення впливу пози чоловіків під час сечовипускання на уродинамічні показники. Розглядалися такі параметри, як максимальна швидкість потоку сечі, час, витрачений на сечовипускання, і залишковий об'єм сечі в міхурі.

У чоловіків без проблем зі здоров’ям не було виявлено значних відмінностей у цих показниках. Однак, для чоловіків із симптомами нижніх сечових шляхів (СНСШ) сидяча поза виявилася більш доцільною.

Вона допомагає ефективніше спорожняти сечовий міхур: збільшується максимальна швидкість потоку сечі, скорочується час сечовипускання і зменшується залишковий об'єм сечі.

Чи мають жінки мочитися лише сидячи

Щодо жінок, їхній сечовипускальний канал пряміший і коротший, що дозволяє ефективно спорожнювати сечовий міхур у сидячому положенні. Крім того, у жінок відсутня передміхурова залоза, яка могла б перешкоджати нормальному відтоку сечі.

У разі потреби жінки можуть використовувати спеціальні пристосування для сечовипускання стоячи, і в деяких ситуаціях це може бути навіть зручніше. Дослідження показують, що у здорових жінок не було виявлено значних відмінностей між сечовипусканням стоячи з використанням пристосувань і традиційним методом сидячи, і більшість жінок залишилися задоволені результатами.

Источник материала
loader
loader