Нарешті ми знаємо, яке саме волосся на обличчі найбільше приваблює людей
Нарешті ми знаємо, яке саме волосся на обличчі найбільше приваблює людей

Нарешті ми знаємо, яке саме волосся на обличчі найбільше приваблює людей

Тільки одне слово – щетина. Понад половина опитаних назвали саме її найпривабливішою формою волосся на обличчі. А от вуса розглядали як основний фактор, що відвертає увагу.

Плюс для щетини, мінус для вусів

Опитування 2000 дорослих осіб, яких приваблюють чоловіки, показало, що 55% із них вважають щетину найсексуальнішою формою волосся на обличчі. Це значно більше, ніж за коротку борідку – 24%, чи тим більше за хіпстерську бороду – 8%. Вуса сподобалися лише 3%, поступившись навіть цапиній борідці – 7% і ремінцю на підборідді – 4%.

Інше опитування, де брали участь 994 чоловіки, виявило, що свіже гоління або підстригання бороди допомагає їм відчувати себе різкішими (55%) і більш мужніми (34%).

Професор Тім Ендрюс (спеціалізується на сприйнятті обличчя і співпрацює з Wilkinson Sword, який і замовив дослідження) підкреслив важливість першого враження. Його дослідження показало, що для інстинктивної оцінки зовнішності людини на першій зустрічі потрібно менш як 10 секунд.

Людині властиво судити інших за зовнішністю і робити швидкі припущення про їхню особистість, навіть якщо ці припущення не завжди точні,
– каже він.

За його логікою, жінки використовують макіяж, щоб підкреслити свої риси, а чоловіки – волосся на обличчі. І розуміння цих особливостей може допомогти чоловікам оптимізувати свою поведінку на побаченнях.

Чоловіче волосся на обличчіЛюдині властиво судити інших за зовнішністю, і роблять це за менш як 10 секунд / Фото Wilkinson Sword

Дослідження показало, що щетина найчастіше асоціюється з товариськістю, коротка борода – з розумом, а от вуса та цапина борідка – з зарозумілістю. При цьому чисто поголені чоловіки сприймаються як надійні, а люди з довгою бородою – як ледачі.

Самі чоловіки найбільше полюбляють чисто виголений вигляд, далі щетину, коротку бороду й вуса. Кожен 5 каже, що чує більше компліментів після гоління або підстригання бороди, але лише 43% завжди намагаються привести себе в порядок або поголитися перед побаченням.

Чоловіки також доволі обережні з експериментами – більшість вважають за краще дотримуватися того, що вони знають, а чверть побоюються, що новий образ їм не підійде.

Майже чверть зізналися, що не можуть відростити повну бороду, а майже половина ігнорують пропозиції інших змінити свій стиль. Але 30% зізналися, що їхня фотографія в профілі на сайті знайомств не зовсім точна щодо волосся на обличчі.

Теги по теме
Статистика
Источник материала
loader
loader