Запечені баклажани "по-французьки": така смачна та ситна закуска, що ви захочете готувати її щодня
Запечені баклажани "по-французьки": така смачна та ситна закуска, що ви захочете готувати її щодня

Запечені баклажани "по-французьки": така смачна та ситна закуска, що ви захочете готувати її щодня

Ця страва з баклажанів замінить мʼясо

Ми вже розповідали, як зробити рулетики з баклажанів із м’ясною начинкою, а тепер пропонуємо спробувати інший варіант — без додавання м’яса, але не менш смачний і ситний. Готувати баклажани по-французьки дуже просто, а в результаті у вас вийде тепла закуска, яка смакує не гірше ніж запечене аналогічним способом м'ясо.

Рецептом поділилась кулінарка zhuravlina_cooking.

Інгредієнти:

  • баклажани — 2-3 шт;
  • помідори — 2-3 шт;
  • сир — 200 г;
  • майонез – 70-100 г;
  • олія оливкова (можна звичайну) – 3-5 ст.л;
  • часник — 3 зубчики;
  • сіль – на смак;
  • перець мелений чорний – ½ ч.л;
  • хмелі-сунелі або прованські трави – 1 ст.л.

Етапи приготування:

  1. До оливкової олії додати часник подріблений, хмелі-сунелі або прованські трави та чорний мелений перець.
  2. Баклажани промити, нарізати на слайси товщиною 5-6 мм. Перекласти на пергамент. Кожний шматочок баклажана змастити заправкою. Потім до свого смаку додати солі.
  3. На баклажани викласти нарізані напівкільцями помідори та натертий сир. Зверху зробити сіточку з майонезу (кількість регулюйте до смаку).
  4. Баклажани перекласти в розігріту до 180 градусів духовку та запікати приблизно 20 хвилин.
Джерело матеріала
loader
loader