Шкірка не лопне: топ-3 секрети консервації помідорів
Шкірка не лопне: топ-3 секрети консервації помідорів

Шкірка не лопне: топ-3 секрети консервації помідорів

Часто трапляється, що шкірка помідорів в банці лопає, через що апетитні овочі розпливаються у незрозумілу масу. Як цього уникнути – розповідає 24 Канал з посиланням на портал Ukr.Media.

Як правильно консервувати помідори?

  • Правильний сорт

Не всі сорти помідорів однаково добре підходять для консервації. Звертайте увагу на ті плоди, шкірка яких щільна та мʼясиста. Ідеальні сорти – сливка та дама.

Також можна консервувати помідори черрі, але тільки у маленькі баночки.

  • Зрілість

Якщо плоди вже занадто стиглі – для консервації вони не підійдуть. Саме з ними є найбільший ризик розтріскування.

  • Підготовка до перепаду температури

Коли помідори одразу заливають гарячим розсолом – трапляється "термічний шок", який може призвести до розтріскування шкірки через високий тиск у плодах. Щоб цього уникнути, проколіть кожен помідор тонкою голкою біля плодоніжки.

Цей простий лайфхак знизить ризик того, що шкірка помідорів лопне і мʼякоть розповсюдиться по всій банці.

З томатів можна зробити багато смачних зимових заготовок. Наприклад, ароматний соус, який замінить кетчуп.

Джерело матеріала
loader
loader