/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F93a116abec52f3983273d9873dc99ee5.jpg)
Шкірка не лопне: топ-3 секрети консервації помідорів
Часто трапляється, що шкірка помідорів в банці лопає, через що апетитні овочі розпливаються у незрозумілу масу. Як цього уникнути – розповідає 24 Канал з посиланням на портал Ukr.Media.
Як правильно консервувати помідори?
- Правильний сорт
Не всі сорти помідорів однаково добре підходять для консервації. Звертайте увагу на ті плоди, шкірка яких щільна та мʼясиста. Ідеальні сорти – сливка та дама.
Також можна консервувати помідори черрі, але тільки у маленькі баночки.
- Зрілість
Якщо плоди вже занадто стиглі – для консервації вони не підійдуть. Саме з ними є найбільший ризик розтріскування.
- Підготовка до перепаду температури
Коли помідори одразу заливають гарячим розсолом – трапляється "термічний шок", який може призвести до розтріскування шкірки через високий тиск у плодах. Щоб цього уникнути, проколіть кожен помідор тонкою голкою біля плодоніжки.
Цей простий лайфхак знизить ризик того, що шкірка помідорів лопне і мʼякоть розповсюдиться по всій банці.
З томатів можна зробити багато смачних зимових заготовок. Наприклад, ароматний соус, який замінить кетчуп.

