/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Ff69b7b255865792873f0c71d629c188d.jpg)
Ці продукти не можна розігрівати в мікрохвильовій печі
Мікрохвильова піч — зручний пристрій для швидкого підігріву їжі, але не всі продукти підходять для повторного нагріву в ній. Деякі страви втрачають поживні властивості, інші стають небезпечними для здоров'я.
Повторне розігрів
Експерти радять не розігрівати одну і ту ж страву в мікрохвильовій печі кілька разів . При кожному нагріванні їжа втрачає текстуру, смак та частину поживних речовин. Особливо це стосується виробів із тіста, таких як піца та хліб – вони стають сухими, ламкими та втрачають апетитний вигляд. Якщо все ж таки потрібно підігріти такі продукти, можна поставити поруч із тарілкою склянку з водою – це допоможе зберегти вологу.
Овочі та фрукти
Не всі овочі безпечні при нагріванні в мікрохвильовій печі. Наприклад, броколі під дією мікрохвиль втрачає до 97% своїх антиоксидантних властивостей, а отже стає практично марною з точки зору користі для організму.
Чилійський перець при нагріванні виділяє капсаїцин - активну речовину, що входить до складу перцевих балончиків. При випаровуванні він може дратувати дихальні шляхи та очі, викликаючи кашель, печіння і навіть тимчасові проблеми з диханням.
Зварені круто яйця
Ще один продукт, який не варто піддавати повторному нагріванню в мікрохвильовій печі. Усередині яйця накопичується пара, і при розломі воно може буквально вибухнути, розлетівшись по всій кухні або навіть у момент укусу прямо в роті.
Виноград
Також варто уникати нагрівання винограду. Цей фрукт у мікрохвильовій печі починає іскрити, виділяючи плазму, і може спалахнути. Схожий ефект спостерігається у деяких листових овочів (наприклад, шпинату та капусти), а також у моркви – через вміст у них певних мінералів.
Небезпечна тара
Не варто використовувати для підігріву в мікрохвильовій печі контейнери з пінополістиролу — він здатний плавитися і виділяти шкідливі речовини в їжу. Також під забороною паперові пакети та упаковки, які часто містять речовини, що реагують на мікрохвилі, робить процес нагрівання небезпечним.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F0818ec4bce53ee065a0e37c2ff031d19.jpg)
Огірок чи кабачок: який овоч корисніший для здоров'я
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fdb688c03f93f5353c6013fa68bc1d51c.jpg)
Поповнюйте свої аптечки: українцям безплатно роздадуть ліки
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Feb13a0baa9c97971d102a58a5b1cc56e.jpg)
Як полегшити біль без ліків: несподіване відкриття вчених
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F5b15ec62a05a41951854a5c9d85e0505.png)
"Вампіри та монстри" залітають в дома українців. Що робити при зустрічі з цією твариною
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F009299d18b24e474aabb4215c4aec8ab.jpg)
Гарячі спеції в косметиці: осінній тренд на імбир, корицю і гарбуз
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F9a06d67ce00448738950ae5ce652647c.jpg)
На яких простирадлах найкорисніше спати: ідеальний варіант для шкіри, волосся і міцного сну
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F6e0147cadeb4e700ab94a0e132b09814.jpg)