Як білок допомагає худнути: названо чотири ключові продукти
Як білок допомагає худнути: названо чотири ключові продукти

Як білок допомагає худнути: названо чотири ключові продукти

Білок відіграє ключову роль у зниженні запалення та підтримці метаболічного здоров'я - двох важливих чинників, що роблять схуднення не лише досяжним, а й стійким.Про це повідомляє видання EatingWell з посиланням на дієтологиню Кейтлін Гіпплі."Вибір протизапальних білків допомагає знизити хронічне запалення, яке сприяє інсулінорезистентності. При цьому стані зростає рівень цукру в крові, активізується накопичення жиру, і схуднення може ускладнитися", - пояснила експертка.Дієтологи назвали чотири найефективніші продукти з протизапальними властивостями, які варто включити до раціону для підтримки здоров'я та контролю ваги.1. Жирна рибаЛосось та інші види жирної риби багаті на омега-3 жирні кислоти, які зменшують запалення, підтримують здоров'я серця, мозку, а також сприяють зниженню артеріального тиску та рівня тригліцеридів."Лосось - моє улюблене і найрекомендованіше джерело білка під час протизапальної дієти завдяки високому вмісту омега-3 жирів і мікроелементів", - зазначила дієтологиня Ліндсі Фенкл. 2. БобовіКвасоля та сочевиця - джерела рослинного білка, клітковини та антиоксидантів. Вони підтримують здоров'я кишківника, знижують рівень запалення та сприяють довготривалому відчуттю ситості."Завдяки клітковині та поліфенолам бобові знижують запалення і сприяють стійкому схудненню, борючись з окислювальним стресом", - підкреслила Гіпплі.Дослідження також свідчать, що ці продукти стимулюють вироблення гормонів, які регулюють апетит.3. Пісне м'ясоКурка, індичка, а також м'ясо диких тварин, таких як оленина або бізон, є пісним і водночас поживним джерелом білка з низьким вмістом насичених жирів."М'ясо дичини зазвичай містить більше заліза та вирощене без традиційних харчових добавок", - пояснила Фенкл.Також у складі такого м'яса - цинк і селен, що мають протизапальну дію та підтримують імунну регуляцію.4. Тофу та темпеФерментовані соєві продукти містять повноцінний білок і ізофлавони - сполуки з антиоксидантною та протизапальною дією. Вони знижують маркери запалення, покращують чутливість до інсуліну та підтримують здоров'я кишкової мікрофлори.Дослідження показують, що мікробіом травної системи впливає на метаболізм і масу тіла, а темпе - завдяки ферментації - сприяє росту корисних бактерій у кишківнику.Додавання до раціону протизапальних джерел білка, таких як жирна риба, бобові, пісне м'ясо та ферментовані соєві продукти, може не лише покращити здоров'я, а й зробити процес схуднення більш ефективним і стабільним.

Джерело матеріала
loader
loader