Взимку подякуєте собі: консервований буряк, який можна і в борщ, і в салат, і на закуску
Взимку подякуєте собі: консервований буряк, який можна і в борщ, і в салат, і на закуску

Взимку подякуєте собі: консервований буряк, який можна і в борщ, і в салат, і на закуску

Повірте, взимку такі закрутки – просто знахідка. Рецептом консервованого буряка ділиться 24 Канал з посиланням на фудблогерку Анастасію Царлову.

Як законсервувати буряк на зиму?

  • Час: 2 години
  • Порції: 1

Інгредієнти:
– 7 – 8 кілограмів буряку;
– 200 грамів оцту 9%;
– 2 літри води;
– 200 грамів цукру;
– 2 столові ложки солі.

Консервований буряк: дивіться відео

Приготування:

  1. Буряк добре промийте і відваріть до готовності. У воду додайте 100 грамів оцту 9% для збереження кольору.
  2. Відварений буряк залиште у воді до повного охолодження. А тоді добре промийте, зріжте шкірку та викладіть в чисті банки.
  3. Для маринаду до киплячої води додайте цукор та сіль, коли цукор розтане влийте решту оцту. Перемішайте і доведіть до кипіння.
  4. Зніміть з вогню і гарячим маринадом залийте буряки.
  5. Банки з буряком поставте в каструлю, залийте їх теплою водою та поставте на вогонь від моменту закипання на 30 – 40 хвилин.
  6. Після стерилізації дістаньте і закрутіть.

Готово!

Сподобався рецепт? Тоді й заготуйте собі цей консервований салат на зиму.

Джерело матеріала
loader
loader