Цей простий інгредієнт у чаї зберігає всі антиоксиданти
Цей простий інгредієнт у чаї зберігає всі антиоксиданти

Цей простий інгредієнт у чаї зберігає всі антиоксиданти

Простий трюк, як от додати трохи лимонного соу у чашку чаю, зробить напій не просто смачнішим, а й кориснішим. Так, саме лимон допомагає зберегти цінні речовини в чаї та посилює їхню дію, розповіли фахівці з харчування для EatingWell, інформує 24 Канал.

Як зробити чай ще кориснішим?

Використовуйте свіжий лимонний сік – у ньому найбільше вітаміну С. Також важливо не перегрівати чай, зокрема, температура не повинна перевищувати 71 градус.

Додавати лимон у чай слід тоді, коли він трохи охолов. Це вбереже вітамін С від руйнування. Також не слід додавати в чай молоко, воно може знижувати антиоксидантну активність.

Цей простий інгредієнт у чаї зберігає всі антиоксиданти - Фото 1

Чому корисно пити чай з лимоном / Фото Unsplash

Зауважимо, що впровадити звичку пити чай з лимоном не складно. Якщо влітку вам не хочеться гарячих напоїв, спробуйте охолоджений чай із лимоном і медом. Такий напій навпаки допоможе охолодитись і принесе чимало користі організму. А ось гарячий чай на сніданок або під час обідньої паузи, допоможе перезавантажитись та стане новим чудовим ритуалом.

Чому саме лимон

Дослідження показують, що лимонний сік допомагає зберегти антиоксиданти в чаї, особливо в мате, зеленому та чорному. У поєднанні з вітаміном С антиоксиданти, зокрема катехіни, стають стабільнішими та краще засвоюються організмом. Фахівці також пояснили, що під час травлення ці корисні сполуки можуть швидко руйнуватися, особливо в некислому середовищі. Натомість лимон допомагає уникнути цього.

Джерело матеріала
loader
loader