/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fc06d012759193d5306b5aced36d5df6e.jpg)
8 трав для чаю, які варто сушити на зиму у серпні
Якщо на вашій ділянці ростуть деякі ароматні трави, їх можна зібрати та засушити на зиму, повідомляє 24 Канал. Окрім того, у вас на клумбі, скоріш за все, знайдеться і кілька незвичних квітів, які також можна засушити.
Липа
Початок серпня – це остання можливість зібрати цвіти липи на зиму. Вона корисна під час застуд, може покращити імунітет, а чай з неї виходить надзвичайно смачний. Можна збирати її з приквітком, який розташований поряд з квітконіжкою – у цій частині рослини міститься чимало корисних речовин.
Звіробій
Навіть якщо ви не вирощуєте цю квітку у себе в саду навмисно, вона цілком може прорости сама. І звіробій не тільки гарно виглядає, але й дуже корисний. Окрім того, з засушених квітів часто виготовляють також і поживні маски та бальзами. Можна додавати його і у трав'яні збори.
Верхню частину квітки збирайте у період цвітіння. Сушіть у темному добре провітрюваному місці протягом кількох днів.
Ромашка
Звісно, можна легко купити ромашковий чай в магазині, але не набагато складніше зібрати його самотужки – і так можна ще й заощадити гроші. Для заготовок збирають лише квіти та розкладають в тіні на папір чи у деко. Для повного засихання потрібно зачекати тиждень.
Ромашку можна сушити на зиму / Фото Pexels
Листя чорної смородини
Якщо ви вирощуєте в саду смородину, тоді вже, певно, знаєте, що можна збирати не тільки ягоди, але й листя – воно має цілу купу корисних властивостей та може наповнити чай свіжим яскравим ароматом.
Календула
Квіти календули можна використовувати для полоскання горла чи приготування чаю. Квіти потрібно зрізати разом із стеблом у суху сонячну погоду. В ідеалі робити це ближче до обіду, аби з рослин вже зійшла роса.
Троянда та шипшина
Пелюстки троянд і плоди шипшини можна висушити та додавати у м'ятні суміші. Окрім того, що з цих інгредієнтів можна створити просто неймовірні суміші, шипшина також має високий вміст вітаміну С.
Трояндові пелюстки можна засушити на чай / Фото Pexels
Сосна та ялина
Соснові голки та молоді пагони мають досить високий вміст вітаміну С, і тому їх також можна використовувати для чаїв. А якщо вас цікавлять смакові якості ялини та сосни, то чаї з ними матимуть густий смолистий смак з цитрусовими нотками.
Горіх
Якщо заварити листя волоського горіха у киплячій воді, вийде розслаблювальний ароматний настій із заспокійливим смаком та легким ароматом, що нагадуватиме квітковий.

