/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fa9b714e3106abcf7c75b56d4d41bf961.jpg)
Сніданок після 50: яким має бути ранкове меню, щоб зберегти здоров’я серця та кісток
Який сніданок має бути після 50 / © www.freepik.com/free-photo
З віком організм потребує більш уважного ставлення до харчування. Особливо це стосується людей зрілого віку. У цей період зростає ризик серцево-судинних захворювань, знижується щільність кісткової тканини, тому підвищується ймовірність переломів. Щоб зменшити ці ризики, важливо включити до свого ранкового раціону продукти, які сприяють здоров’ю серця і зміцненню кісток. Про це пише ресурс gazeta.ua.
Продукти, які варто включити у сніданок після 50 років
-
Яйця. Багаті на білок і поживні речовини, вони допомагають зберегти м’язову масу, підтримують роботу мозку та сприяють здоров’ю кісткової системи.
-
Вівсянка. Регулярне вживання вівсяної каші знижує рівень «поганого» холестерину, покращує роботу серця і позитивно впливає на пам’ять.
-
Натуральний йогурт є джерелом пробіотиків, які зміцнюють мікрофлору кишківника, та кальцію — ключового елементу для міцності кісток.
-
Сир. Особливо твердий, який містить багато кальцію та вітаміну D, що сприяє кращому засвоєнню мінералів.
-
Горіхи й авокадо містять корисні жирів, що допомагають підтримувати серцево-судинну систему в тонусі та регулювати тиск.
