/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F5f7c972b7a211e8b2891a491ce1b2dbe.jpg)
Усі ахнуть від такої смакоти: як приготувати мариновані кабачки з кетчупом чилі на зиму
Ви дізнаєтеся:
Кабачки є недорогим, але при цьому дуже смачним сезонним продуктом. Є досить багато різноманітних рецептів, як закрити кабачки на зиму. Про один із таких ми сьогодні вам розповімо.
Авторка YouTube-каналу "Смачна сторінка" розповіла, як приготувати мариновані кабачки з кетчупом чилі на зиму.
"Кабачки виходять дуже хрусткими, з яскравим смаком і ароматом", – зазначила авторка відео.
Кабачки потрібно нарізати кружальцями товщиною 6-8 мм. Використовувати краще молоді кабачки, але підійдуть і старіші. Шкірку знімати з них не треба.
В чисті банки скласти кабачки – щільно, але так, щоб не подавити їх. Можна маринувати в півлітрових або в літрових банках – різниці загалом немає, зазначає господиня.
В кожну баночку також потрібно покласти по одному зубчику часника і по кілька горошок чорного перцю.
"У мене вийшло 4 півлітрові баночки. На цю кількість баночок приготуємо маринад. В каструлю налийте 750 мл води, додайте сіль, цукор і кетчуп. Доведіть до кипіння. Потім влийте оцет і зніміть маринад з вогню", – йдеться у відео.
Далі потрібно розлити маринад по банках, заповнюючи їх до верху. Прикрити банки металевими кришками.
Після цього поставити банки у велику каструлю, дно якої попередньо застелити рушником. Залити водою, щоб доходила до "плечей" баночок і довести до кипіння. Стерилізувати банки упродовж 10 хвилин, якщо це півлітрові, і хвилин 15, якщо літрові.
"Потім баночки з кабачками вийміть з каструлі і закатайте кришками. Ось і все. Хрусткі й ароматні мариновані кабачки готові. Я обіцяю, що вони будуть чудово зберігатися і з'їдяться дуже швидко. Смачного", – додала господиня.
Дивіться відео про те, як приготувати мариновані кабачки з кетчупом чилі на зиму:
Вас також може зацікавити:
Кабачок - яка користь?
Кабачки багаті вітамінами, мінералами та іншими корисними рослинними сполуками. У 100 г кабачка міститься 16 калорій. А також у ньому є вітаміни А, К і групи В, марганець, калій, фолієва кислота, мідь і фосфор. Усі ці елементи відіграють чимало ключових ролей у функціонуванні нашого організму і всіх їх ми потребуємо.
