/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F1562fb1aaa6835bfe7630851ae431e41.jpg)
Кацурін назвав причину масового отруєння і розповів, що тепер буде з його рестораном
Також ресторатор розкрив, як команда розв'язує цю проблему. Повідомляє Show 24 з посиланням на інстаграм-сторінку Кацуріна.
Так, станом на зараз постраждали 119 людей, включно з самим Кацуріним. 46 пацієнтів ще залишаються в лікарні, однак більшість із них мають виписати вже до кінця тижня.
Що стало причиною отруєння?
Як розповів Михайло, усі, хто отруївся, їли сінгапурський чизкейк 14 і 15 липня. У складі десерту був яєчний крем, у якому добре розмножується сальмонела. При цьому, температура запікання була нижчою за 70°C – цього недостатньо, щоб знищити бактерію.
Продукти, з яких готували чізкейк, лабораторно чисті. Натомість у двох кухарів виявили сальмонельоз. Вони також їли цей десерт. Один – сушеф, інший – заготівельник.
Носії вони, чи також потерпілі – ми не знаємо,
– зазначив ресторатор.
Крім того, фахівці Держпродспоживслужби знайшли серйозні порушення санітарних норм в ресторані "Китайський привіт" у Львові:
- інвентар з різних кухонь мили в одному приміщенні;
- сипучі продукти зберігали у коридорі підвалу;
- не було чітких журналів контролю температури;
- прибиральний інвентар не маркований;
- лише 7 із 23 працівників мали чинні медкнижки.
Що тепер робить команда Кацуріна?
Ресторатор заявив, що визнає помилки та вже працює над їх усуненням. Зараз команда підтримує постраждалих і виплачує їм компенсації. У закладі змінюють постачальника яєць і переходять на використання пастеризованих яєчних сумішей, що є безпечнішими. Також у всій мережі повністю оновлюють систему харчової безпеки – над цим працює окрема команда, яку Кацурін вирішив очолити особисто. До того ж команда прибрала з меню сінгапурський чизкейк.
Напередодні наша редакція писала про те, що кажуть люди, які отруїлися в ресторані чоловіка Наді Дорофєєвої.

