Яким має бути ранкове меню після 50 років
Яким має бути ранкове меню після 50 років

Яким має бути ранкове меню після 50 років

З віком треба ретельніше продумувати раціон харчування. Особливо тим, кому за 50.Після 50 років ризик захворювань серця і судин значно зростає, знижується кісткова маса і стаються переломи.Тому важливо включати до раціону продукти, що знижують рівень холестерину та покращують роботу серця, такі як риба, горіхи, авокадо та овочі. Обмеження вживання насичених жирів, солі та цукру допомагає знизити ризик розвитку гіпертонії та інших серцево-судинних захворювань.Раціон, багатий на кальцій і вітамін D, допомагає зміцнити кістки і підтримувати їх здоров'я. Молочні продукти, зелені листові овочі та добавки вітаміну D є необхідними компонентами харчування для людей після 50 років.Розповімо, що потрібно їсти на сніданок після 50 років.Яйця. Речовини, що містяться в них, сприяють, у тому числі, підтримці здоров'я кісток і функції пам'яті.Вівсянка. Її вживання також покращує когнітивні функції, а також знижує рівень холестерину та ризик розвитку серцево-судинних захворювань.Йогурт. Цей продукт не тільки підтримує здорову мікрофлору кишечника, але і є джерелом кальцію, що допомагає запобігти розвитку остеопорозу.Сир. Також багатий кальцієм, а також вітаміном Д, що покращує засвоєння кальцію.

Джерело матеріала
loader