/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F9a36d9c2970966612239056866ec5b5d.jpg)
Експертка попередила, від чого можна отруїтися у спеку
Через які продукти можна отруїтися влітку / © unsplash.com
Молоко, м’ясо, риба, овочі та фрукти потенційно можуть бути джерелами харчових отруєнь.
Про це в етері КИЇВ24 розповіла Олена Сидоренко, експертка з якості харчових продуктів та професорка кафедри товарознавства і фармації Державного торговельно-економічного університету.
Де криється небезпека?
Експертка наголошує, що домашнє непастеризоване молоко та продукти, які зберігалися з порушенням правил, становлять значну загрозу для здоров’я. Вона радить ретельно мити фрукти та овочі, особливо ті, що вживаються сирими. Це пов’язано з тим, що бактерії швидко розмножуються за температури понад 10°C, що може призвести до утворення токсинів.
Щодо кондитерських виробів, Олена Сидоренко рекомендує обирати тістечка зі стійкими кремами, наприклад, масляними. Білково-кремові вироби можуть бути небезпечними, якщо їх неправильно зберігали або обробляли.
Поліцейські взялися за розслідування масового отруєння в ресторані та відкрили кримінальне провадження.

