/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F08480d0cbd109a81ce1f90f9886bb5f1.jpg)
Пролежить аж до весни: як правильно зберігати часник, щоб він не гнив
Ви дізнаєтеся:
Часник - частий "гість" на українській кухні. Хоч культура й не потребує особливого догляду під час вирощування, вона досить вибаглива до умов зберігання. Найближчим часом городники почнуть збирати свій урожай, тому Главред зʼясував, де краще зберігати часник.
На сторінці в Instagram Сімейний сад розповіли декілька секретів щодо зберігання цибулевої рослини.
Автори матеріалу закликали після збирання врожаю в жодному разі не струшувати землю з головок часнику. Також не варто відривати засохлі лусочки чи бадилля.
"Це важливо, адже протягом наступних шести тижнів поживні речовини з гички переходять у головку, підвищуючи її якість і покращуючи лежкість", – пояснили городники.
Викопаний часник має добре провітрюватися. Найкраще урожай тримати у плетених кошиках чи сітках.
Після того, як часник зібрали, то обовʼязково слід обирати сухі місця для зберігання. Не варто залишати часник в холодильнику.
За словами городників, оптимальна температура зберігання +15 градусів. Загалом часник "любить" прохолодні приміщення зі стабільною температурою.
Часник може зіпсуватися не лише через неправильне зберігання, але й через грибкові інфекції. Щоб не вчепилася хвороба, то варто розкласти часник упереміж із фітонцидними рослинами, наприклад, з шавлією чи м'ятою. Таке сусідство допоможе відлякати трипсів, що пошкоджують цибулеві культури під час зберігання.
Читайте також:
Про профіль в Instagram: @s.sad.ua ("Сімейний сад")
@s.sad.ua - профіль в Instagram, який належить компанії "Сімейний сад". Автори сторінки діляться порадами щодо вирощування, збору та зберігання урожаю. Також у профілі можна знайти інформацію про різні добрива та насіння, якими займається компанія ще з 2013 року. На сторінку в Instagram підписані понад 83 тисячі користувачів.
