/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fc2fa7b395da3d6cc19dc7720687db58b.jpg)
Насолоджуватися улюбленим смаколиком потрібно на повну: як вибрати якісне згущене молоко
Згущене молоко – один з найпопулярніших продуктів серед підробок молочних продуктів. Як не нарватися на фальсифікат та насолоджуватися лише якісним продуктом – розповідає 24 Канал з посиланням на "РБК-Україна".
Як вибрати якісну згущене молоко?
- Етикетка
Шукайте продукти, виготовлені за стандартом ДСТУ. Не забудьте перевірити дату виготовлення та кінцевий термін придатності. У металевій тарі згущене молоко зберігається до року, тоді як у пластикових упаковках — лише 2 – 3 місяці.
- Оцініть склад продукту
У справжньому згущеному молоці має бути лише молоко та цукор. Жирність повинна становити не менше 8,5%. Допустимими є також аскорбінова кислота та стабілізатори — похідні калію чи натрію.
Червоні прапорці: крохмаль, рослинні жири, кокосове або пальмове молоко, а також речовина Е-171.
- Вигляд, запах та консистенція
Якісне згущене молоко повинно бути ніжно-білим з легким кремовим відтінком. Надмірна рідкість може вказувати на нестачу білків, а надмірна густота – на присутність великої кількості рослинних жирів або зберігання при високій температурі.
Якісний продукт пахне звичайним пастеризованим молоком і не має жодних сторонніх ароматів. Якщо в згущеному молоці трапляються кристалики цукру — це ознака або неякісного підсолоджувача, або порушення умов зберігання.
Шедевр з копійчаних інгредієнтів: швидкий суп з плавленими сирками.
