Що означають цифри 4733, 4734, 4735: як визначити справжній ГОСТ
Що означають цифри 4733, 4734, 4735: як визначити справжній ГОСТ

Що означають цифри 4733, 4734, 4735: як визначити справжній ГОСТ

Якщо ви хочете отримати смачне та якісне морозиво, обов'язково звертайте увагу на цифри.

Ви дізнаєтеся:

З приходом літа попит на морозиво стрімко зростає. Однак, обираючи холодний десерт, багато покупців звертають увагу не тільки на смак, а й на склад продукту.

Один із важливих орієнтирів на упаковці - маркування з цифрами 4733, 4734 і 4735. Що вони означають і як допомогти собі вибрати дійсно якісне морозиво?

Що означають ДСТУ 4733, 4734 і 4735 на упаковці морозива

Ці цифри - не випадковий набір. Це позначення стандартів ДСТУ (державних стандартів України), за якими вироблено морозиво. Вони вказують на склад продукту та його сировинну базу:

Як обрати справді хороше морозиво?

За словами Тетяни Шарахматової, директора навчально-наукового інституту харчових технологій ім. М.О. Гришина Одеського університету. М.О. Гришина Одеського національного технологічного університету, орієнтуватися варто саме на маркування ДСТУ.

"Якщо людина хоче бути впевненою, що вона купує морозиво, вироблене винятково з молочної сировини, слід надавати перевагу продукції, виготовленій за ДСТУ 4733:2007", - зазначає експертка.

Про персону: Тетяна Шарахматова

Шарахматова Т.Є. у 1990 р. отримала диплом спеціаліста за спеціальністю "Технологія молока і молочних продуктів" в Одеському технологічному інституті харчової промисловості ім. М.В.Ломоносова та отримала диплом спеціаліста за фахом "Технологія молока і молочних продуктів". М.В.Ломоносова та здобула кваліфікацію інженера-технолога.

Викладає такі дисципліни: "Технології харчових виробництв" (ЗВО бакалавр, спеціальність 181-Харчові технології); "Проектування підприємств харчової галузі" (ЗВО бакалавр, спеціальність 181-Харчові технології, ОПП "Технологічна експертиза та безпека харчової продукції"); керівник курсових робіт і дипломних робіт ЗВО бакалавр і магістр ОПП "Технологічна експертиза та безпека харчової продукції".

Окрім маркування, варто зважати й на інші фактори:

Сьогодні виробники активно експериментують: додають шоколад різних видів, горіхи, джеми, фрукти, мак і навіть зефір. Але основа якісного продукту - це дотримання технології та правильний вибір сировини.

Дивіться відео про те, як приготувати домашнє морозиво:

Джерело матеріала
loader
loader