/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fdd16974ab3b520b025ed1af524582d60.jpg)
Як відмити сковороду з антипригарним покриттям: про що варто пам'ятати
Наявність на сковороді антипригарного покриття – це безперечний плюс.Завдяки такому шару приготування їжі помітно спрощується. Їжа не так сильно прилипає до поверхні посуду, їжа рідше пригорає, пише pixelinform. Але є суттєвий недолік - антипригарне покриття легко ушкоджується. Проблема часто дається взнаки під час миття посуду.Сковорідка прослужить довго, якщо не допускати таких помилок:Відкладання миття "на потім"Сковорідки з антипригарним покриттям бажано мити одразу після того, як її поверхня охолоне. Якщо відкласти процедуру хоча б на кілька годин, то жир і залишки їжі затвердіють.Вивести таке забруднення буде дуже складно. Прийдеться сильно терти сковороду, а це може призвести до пошкодження антипригарного покриття.Використання порошку або металевих губокПри митті таких сковорідок бажано використовувати поролонову губку та гель. Ніяких металевих губок, щіток і порошків, що чистять, бути не повинно.Надмірна старанністьНе треба сильно терти сковороду. Якщо на поверхні посуду є сухі харчові залишки, то потрібно заповнити ємність водою досить високої температури та почекати приблизно 30 хвилин. Ця проста процедура – гарантія розм'якшення забруднень та їх легшого виведення.

