Кабачкові оладки з сиром: смачніші за м’ясо
Кабачкові оладки з сиром: смачніші за м’ясо

Кабачкові оладки з сиром: смачніші за м’ясо

Кабачкові оладки: рецепт

Настав сезон кабачків, і якщо ви досі не ввели оладки з них у своє щоденне меню, ймовірно, річ не у відсутності любові до них, а просто у відсутності ідеального рецепта. «Щасливий Кухар» ділиться секретами приготування надзвичайно смачних, ніжних та ароматних кабачкових оладок, які сподобаються усій родині. Страва за цим рецептом готується максимально швидко з продуктів, які, ймовірно, вже є у вашому холодильнику.

Особливість цього рецепта — це декілька «секретних» інгредієнтів і нюансів приготування, які роблять оладки по-справжньому особливими.

Що знадобиться
  • два великі кабачки (близько 600–700 г)

  • морква — 60 г

  • часник — 4 зубки

  • твердий сир (або сулугуні, моцарелла) — 100 г

  • цибуля — 1 невелика або половина великої

  • свіжа зелень (кріп 10 г, петрушка 10 г або інша за смаком, окрім кінзи)

  • борошно — 120 г

  • куряче яйце — 1 шт.

  • сіль, чорний перець, паприка — 1,5 ч. л. для легкого копченого аромату

  • олія — для смаження

  • сметана або сметанний соус — для подавання

Покроковий рецепт

  1. Візьміть два великі кабачки. Обов’язково зніміть з них шкірку — це зробить оладки ніжнішими. Натріть очищені кабачки на крупній тертці.

  2. Натерті кабачки перекладіть до глибокої миски з друшляком або ситом. Трохи підсоліть (небагато!), гарно перемішайте руками, а потім злегка примніть. Залиште кабачки на 10–15 хвилин, щоб вони пустили сік. Він нам зовсім не потрібен, тому відтисніть його перед додаванням до інших інгредієнтів.

  3. Поки кабачок «відпочиває», натріть моркву на дрібній тертці. Додайте туди ж 4 зубки часнику, пропущені через прес або натерті на дрібній тертці (часник у цьому рецепті — обов’язковий інгредієнт, він чудово поєднується з кабачком!).

  4. Натріть 100 г твердого сиру (або моцарели/сулугуні, за бажанням) до моркви та часнику. Сир додасть оладкам неймовірного присмаку та зробить їх ще ніжнішими.

  5. Натріть половину великої цибулини (або цілу маленьку) на тертці до інших інгредієнтів. Дрібно наріжте свіжі кріп і петрушку (по 10 г кожного або за смаком) та додайте до овочевої суміші. Зелень не лише збагатить смак, а й додасть страві апетитного вигляду.

  6. Приправте овочеву суміш сіллю, чорним перцем та обов’язково додайте пів чайної ложки паприки — вона надасть оладкам легкого копченого аромату. Добре все перемішайте.

  7. Відтисніть кабачки від соку (його буде небагато, але він зайвий) і додайте їх до овочевої суміші. Всипте 120 г борошна та вбийте одне куряче яйце. Гарно вимішайте все до однорідної консистенції, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися.

  8. Поставте сковорідку розігріватися, додайте трохи олії.

  9. Ложкою викладайте порції тіста на розігріту пательню, формуючи оладки бажаного розміру. Зменште вогонь до середнього, щоб оладки встигли добре просмажитися всередині і не пригоріли. Їхня товщина має бути приблизно 1,5 см.

  10. Смажте оладки приблизно півтори хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки гарного золотистого кольору.

Готові оладки викладіть на тарілку. Пам’ятайте, що смак надзвичайно важливий, але не менш важливий — це вигляд страви. Гарне подавання завжди додає «плюси» кулінарному шедевру.

Кабачкові оладки обов’язково подавайте зі сметаною або сметанним соусом. Це ідеальне поєднання, яке розкриє всі смакові нотки страви.

Оладки виходять рум’яними, ніжними, з чудовим часниковим ароматом.

Джерело матеріала
loader
loader