/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F7f4fe1331ef9be38c010936ea88d7281.jpg)
Лише дві ложки на день: як кунжут покращує серце та знижує холестерин
Кунжут - простий, але надзвичайно корисний інгредієнт, який легко додати до щоденного раціону.Нове дослідження опубліковане в Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, показало, що регулярне споживання всього двох столових ложок кунжутного насіння щодня може суттєво покращити роботу серцево-судинної системи, знизити рівень "поганого" холестерину (LDL) та зменшити окислювальний стрес в організмі.У ньому взяли участь 60 дорослих із підвищеним ризиком серцевих хвороб.Протягом восьми тижнів одна група додавала до раціону 30 г кунжуту щодня, а інша не змінювала звичне харчування. Результати виявилися переконливими: знизився рівень загального та LDL-холестерину, а антиоксидантний статус покращився. Кунжут містить:- Фітостероли, які зменшують всмоктування холестерину- Ненасичені жири, що підтримують здоров'я серця- Магній, кальцій та клітковину, необхідні для нормального тиску, кісток і обміну речовин.Щоб отримати користь, достатньо додавати цільне неочищене насіння до страв: салатів, каш, йогуртів або домашньої випічки. Також чудово підходить кунжутна паста - тахіні. Насіння можна злегка обсмажити для більш насиченого смаку, але важливо не перегрівати, щоб не втратити цінні властивості.Навіть така проста зміна в раціоні може мати відчутний вплив на ваше здоров'я.

