"Їжте руками" - чотири харчові звички, які допомагають залишатись енергійними протягом дня
"Їжте руками" - чотири харчові звички, які допомагають залишатись енергійними протягом дня

"Їжте руками" - чотири харчові звички, які допомагають залишатись енергійними протягом дня

Щоб почати день енергійно та мати гарне самопочуття, спробуйте змінити культуру харчування.Почніть з чотирьох ранкових харчових звичок. Вони допоможуть почуватися заземлено, комфортно у своєму тілі і більш цілеспрямованим протягом тижня, пише Real Simple.Після повноцінного нічного сну ваш організм трохи зневоднений, каже дієтолог Аліна Назарі. Ось чому початок дня з теплої (або навіть кімнатної температури) води може допомогти пробудити вашу травну систему.Шматочок лимона або імбиру додає смаку та може забезпечити додаткову підтримку травлення, але це не є обов'язковим. Тепло - це те, що має значення.Це може викликати здивування, але їжа руками може бути заземленим, сенсорним досвідом."Використання рук пов'язане з повільнішим, більш усвідомленим харчуванням, що може покращити відчуття ситості та зменшити переїдання", - каже Назарі.Це частково пояснює, чому розколювання фісташок або лопання стручків едамаме може приносити таке задоволення - цей процес уповільнює вас. У багатьох культурах, особливо в азійських, африканських та арабських громадах, їжа руками - це традиція, а не тренд. Це відновлює зв'язок з їжею так, як виделки та ложки не можуть.Сирі салати можуть бути свіжими та поживними, але в теплих, приготованих стравах є щось глибоко ситне (і таке, що сприяє травленню). Особисто я чутлива до холодного, тому тяжію до тепла. Але за цим також стоїть наукове обґрунтування."Приготування їжі пом'якшує клітковину та розщеплює складні вуглеводи, що робить їжу легшою для кишечника", - каже Назарі.Тепла їжа може розслабити травний тракт, сприяючи більш плавному травленню та зменшуючи здуття живота.Давайте будемо чесними: готувати з нуля для кожного прийому їжі не завжди реально."Неправильне зберігання та повторне розігрівання можуть збільшити ризик надмірного росту бактерій та харчових отруєнь", - каже практикуючий аюрведичний лікар Токунбо Аканде. Назарі додає, що залишки їжі, як правило, мають вищий рівень гістаміну, природної сполуки, яка може загострити проблеми з кишечником або травленням.Залишки їжі не є забороненими. Просто намагайтеся розігріти їх один раз, добре зберігати або заморозити для збереження свіжості, коли це можливо. Трохи усвідомленості має велике значення.Ці звички спонукають нас їсти уважніше, більше в гармонії з нашим тілом і більше пов'язаними з нашою їжею. лише одна зміна може змінити ваше самопочуття. Спробуйте те, що резонує, і дозвольте своєму тілу підказати вам, що працює.

Джерело матеріала
loader
loader