Медово-лимонний вогонь: як приготувати крильця, від яких не відірватися
Медово-лимонний вогонь: як приготувати крильця, від яких не відірватися

Медово-лимонний вогонь: як приготувати крильця, від яких не відірватися

Якщо ти маєш курячі крильця і ​​трохи вільного часу — вважай, ти вже на півдорозі до гастрономічного захоплення.

Ці гостренькі, хрумкі зовні та соковиті всередині крила в лимонно-медовому соусі стануть цвяхом будь-якої вечері, перекушування або вечірки. Готуй серветки – буде гаряче!

Крильця в медово-лимонному соусі, кадр з відео

Що потрібно:

Для крилець:

  • Курячі крильця - 500 г
  • Рослинна олія - ​​2 ст. л.
  • Морська сіль - за смаком
  • Солодка паприка – 2 год. л.
  • мелений чилі - 1 ч. л.

Для соусу:

  • Соєвий соус - 3 ст. л.
  • Мед — 2 ст. л.
  • Лимон — ½
  • Табаско - 1 ч. л. (можна більше, якщо любиш гостріше)

Як готувати:

  1. Розділка: Крильця розрізаємо по суглобах на три частини.

  2. Обсмаження: Розігрій сковороду з маслом і обсмаж крила з двох сторін до рум'яної скоринки.

  3. Ароматний апгрейд: Переклади обсмажені крила у форму для запікання. Посип їх паприкою, додай чилі, морську сіль і збризкати свіжовичавленим лимонним соком.

    Крильця в медово-лимонному соусі, кадр з відео

  4. Змішай соус: В окремій мисці з'єднай мед, соєвий соус та табаско. Вийде дуже смачна суміш з кисло-солодким і гострим акцентом.

  5. Запікай: Залий крила соусом, що вийшов, і відправляй у розігріту до 180°С духовку на цілу годину.

  6. Фокус-покус: Кожні 10 хвилин діставай форму і перемішуй крила, щоб соус покривав їх з усіх боків і карамелізувався як слід.

Поради, щоб вийшло бомбічно:

  • Не шкодуй соусу — чим більше, тим соковитіше.
  • Любиш екстремальну гостроту? Додай трохи свіжого перцю чилі.
  • Подай з пивом, картоплею або просто з мокрими руками та задоволеним обличчям.

Крильця в медово-лимонному соусі, кадр з відео

Раніше ми повідомляли, що ви полюбите брокколі: перевірений рецепт овочів із хрусткою скоринкою та йогуртовим соусом.

Джерело матеріала
loader
loader