Що розсипати у міжрядді, щоб морква виросла солодкою: результат вас неодмінно здивує
Що розсипати у міжрядді, щоб морква виросла солодкою: результат вас неодмінно здивує

Що розсипати у міжрядді, щоб морква виросла солодкою: результат вас неодмінно здивує

Чим підживити моркву, щоб виросла солодкою / © www.freepik.com/free-photo

Морква насправді потребує правильного підживлення, лише тоді вона порадує вас багатим урожаєм великих та солодких плодів. Є один простий засіб, який творить справжні дива, і він неодмінно знайдеться у вас під рукою. Розповідаємо, чим підживити моркву, щоб отримати зі своєї грядки максимальний урожай. Про це пише ресурс zaxid.net.

Чому морква погано росте

Головна причина неякісного урожаю моркви — це щільний, важкий або кислий ґрунт. У таких умовах коренеплоди ростуть кривими, дрібними і не мають необхідної солодкості. Щоб уникнути такої проблеми, землю під моркву варто готувати ще з осені. Ділянку необхідно перекопати, розпушити й за необхідності нейтралізувати кислотність ґрунту за допомогою крейди, доломітового борошна чи гашеного вапна.

Що розсипати у міжрядді моркви, щоб вона виросла великою і солодкою

Деревний попіл — це найкращий підручний засіб, який допоможе:

  • знизити кислотність ґрунту;

  • збагатити землю калієм;

  • стимулювати накопичення природного цукру в коренеплодах.

Попіл рекомендовано вносити раз на 10–14 днів, розсипаючи по 2–3 жмені на квадратний метр перед поливом. Ефект буде помітний уже в середині сезону: морква стане соковитою, рівною та значно смачнішою.

Чим ще підживити моркву для гарного врожаю

  • Азот. На початковому етапі росту моркві потрібна невелика кількість азоту. Ідеальним варіантом буде домашнє добриво із трав’яного настою. Насипте подрібненого бур’яну у відро, додайте 100 грамів свіжих дріжджів, залийте водою і дайте настоятися 48 годин. Потім процідіть настій і розведіть водою з розрахунку один літр на 10 літрів води. Підживлюйте моркву таким добривом кожні 3 тижні, але припиніть процедуру за місяць до збирання врожаю, щоб уникнути накопичення нітратів.

  • Бор. Цей мікроелемент часто ігнорують, хоча він покращує смак моркви, підвищує вміст каротину та солодкість. Щоб приготувати підживлення, розчиніть чайну ложку борної кислоти у склянці гарячої води, потім вилийте концентрат у відро води. Цим підживленням треба полити грядку з морквою у міжрядді. Трьох підживлень за сезон буде достатньо. За місяць до збирання урожаю підживлення бором треба також припинити.

Джерело матеріала
loader
loader