Щоб не було каші з мошками: як зберегти фрукти свіжими надовго
Щоб не було каші з мошками: як зберегти фрукти свіжими надовго

Щоб не було каші з мошками: як зберегти фрукти свіжими надовго

При кімнатній температурі фрукти швидко дозрівають, ферментують та приваблюють фруктових мух, які відкладають на них яйця.

Про що мова:

Якщо ви залишили вдома миску з фруктами, поїхавши у відпустку чи у справах, великий шанс, що після повернення вас чекатиме неприємна картина: зіпсовані плоди, мошки й неприємний запах. Особливо це стосується бананів, які швидко втрачають вигляд, якщо лежать під іншими фруктами в купі. Блогерка Анна Луїза поділилася ефективним методом, як уникнути псування фруктів, пише Главред з посиланням на Mirror

"Зберігайте залишки фруктів із кошика в холодильнику або морозильній камері. Якщо залишити фрукти на відкритому повітрі при кімнатній температурі, вони можуть швидко дозріти і запліснявіти. Дозрілі, ферментуючі фрукти приваблюють шкідників, таких як фруктові мухи, які харчуються фруктами і відкладають на них яйця. Якщо ви залишаєте фрукти в мисці, додайте кілька листів базиліку - вони діють як природний засіб від фруктових мух", - порадила експерт.

Також зазначено, що різні види фруктів мають різний строк зберігання у холодильнику. Наприклад, одні залишаються свіжими тижнями, тоді як інші лише декілька днів.

"Якщо відпустка триває довше тижня, мандрівники можуть зберігати фрукти в морозильній камері, щоб продовжити термін їхнього використання", - підкреслюють у матеріалі.

Продукты, которые нельзя хранить в холодильнике инфографика
Які продукти не можна зберігати в холодильнику / Главред - інфографіка

Фахівці з Unlock Food звертають увагу: важливо не лише місце зберігання, а й стан продуктів. Нарізані фрукти мають значно коротший термін придатності.

"Наприклад, яблука добре зберігаються в холодильнику протягом трьох-чотирьох тижнів. Це в порівнянні з іншими фруктами, такими як банани, ягоди, вишні, груші та полуниці, які можуть зберігатися в холодильнику від трьох до чотирьох днів - значно коротший термін", - зауважили у Mirror.

Також розповідалося, чому ніколи не варто виливати воду з-під макаронів.

Більше цікавих новин:

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Джерело матеріала
loader
loader