Що робити, якщо пригоріло варення: перевірені способи, щоб позбутися запаху й гіркоти
Що робити, якщо пригоріло варення: перевірені способи, щоб позбутися запаху й гіркоти

Що робити, якщо пригоріло варення: перевірені способи, щоб позбутися запаху й гіркоти

Як урятувати пригоріле варення / © www.freepik.com/free-photo

Що треба негайно зробити, щоб урятувати пригоріле варення: секрети досвідчених господинь

Щойно ви відчули запах горілого, негайно знімайте каструлю з плити. Потім обережно перелийте варення у чисту ємність, намагаючись не зачепити пригорілий шар на дні. Після цього можна переходити до нейтралізації запаху та гіркоти. Існує кілька простих, але ефективних способів, про які пише ресурс radioclub.ua.

  • Хліб. Покладіть кілька шматочків чорного або сірого хліба в каструлю з варенням і залиште на 15–20 хвилин. Хліб діє як природний абсорбент, вбираючи в себе сторонні запахи. Після цього його треба витягнути й викинути. Цей метод найкраще працює з варенням, яке ще гаряче, але вже не кипить.

  • Рушник та оцет. Змочіть чистий кухонний рушник у звичайному білому оцті й накрийте ним ємність із варенням. Через 20 хвилин замініть рушник на свіжий. Повторіть процедуру декілька разів, поки запах горілого не зникне повністю. Цей лайфгак діє на рівні повітря над варенням, витягуючи сторонні запахи, і не змінює смак самого продукту.

  • Спеції й цедра. Щоб перебити запах горілого і покращити смак варення, додайте натуральні ароматизатори. Цедра лимона й апельсина — це універсальний варіант, який підходить для всіх видів варення. Кориця ідеально підійде для яблучного, сливового чи грушового варення. Ваніль гармонійно поєднуватиметься з абрикосами та персиками. Розмарин несподівано добре поєднується з вишнею. Варто додавати інгредієнти у помірній кількості, щоб не перебити смак ягід і фруктів.

Джерело матеріала
loader
loader