/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fc2b651551109a48e79748d605d9e3e54.jpg)
Яку капусту додати до літнього раціону: п'ять причин їсти цей овоч частіше
Цвітна капуста - не просто корисний овоч. Це справжній суперфуд, який часто недооцінюють.Нутриціолог Ольга Шаєвська називає п'ять унікальних якостей капусти та чому її варто додати до раціону.Ця природна сполука підтримує детоксикацію печінки й має протизапальну дію - допомагає захиститися від пошкоджень клітин.У 100 г цвітної капусти лише ~25 ккал, при цьому вона містить багато клітковини - насичує без зайвих калорій.Порція цвітної капусти покриває значну частину добової потреби у вітаміні С, що важливо для імунітету й здорової шкіри.Її можна варити, тушкувати, запікати або навіть готувати як "рис"чи "пюре" - відмінна альтернатива звичним гарнірам.Ця рідкісна поживна речовина підтримує роботу мозку, нервової системи й обмін речовин.1 велика цвітна капуста2 ст. л. оливкової олії1 ст. л. меду1 ч. л. гірчиці (краще зернистої)1 ч. л. лимонного сокуСіль, перець, сухий чебрець або розмарин - за смакомСвіжа петрушка для прикрасиЯк приготуватиРозріжте цілу цвітну капусту на "стейки" товщиною 2-3 см. Серединку залишайте цілою, решту розбери на менші суцвіття й теж запечи окремо.У мисці змішайте олію, мед, гірчицю, лимонний сік, сіль, перець і спеції.Кожний стейк із обох боків рясно змастіть цією сумішшю.Викладіть стейки на деко, застелене пергаментом, і запікайте при 200 °C приблизно 20-25 хвилин, перевернувши їх на половині часу для рум'яного кольору.Прикрасьте петрушкою й подавайте як основну страву або смачний гарнір.Подавайте зі сметанно-йогуртовим соусом або соусом тахіні - буде ще смачніше.

