/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fbf2936c6d481fcddb8e0aad14be776c0.png)
Такий сир дітям давати не можна: який продукт може зашкодити
Дорблю, рокфор, брі, камамбер — деяким ці сири можна тільки після термічної обробки, і те — не завжди
Небезпека може чатувати не тільки при купівлі плавленого сиру. Сири з пліснявою можуть нашкодити навіть здоровій людині, а деяким — вони категорично протипоказані.
У спілці молочних підприємств України наголошують, в великих дозах цвіль може бути "важка" для шлунку. При алергії на пеніцилін сир з пліснявою не можна вживати, а при захворюваннях серцево-судинної системи та гіпертонії такі сири можуть підвищувати рівень холестерину.
Рекомендована денна доза — не більше ніж 50 грамів. На порталі для батьків також зазначають, що вагітним жінкам, дітям до 2 років та людям зі слабким імунітетом такий сир вживати не бажано через ризик інфікування бактеріями з плісняви. Це відбувається вкрай рідко, однак така можливість не виключена. Зменшити ризик від сиру з пліснявою може правильне зберігання.
Як правильно зберігати куплений сир з пліснявою вдома
Купувати краще сир в заводських упаковках з нормальним терміном придатності. Він не має зберігатися в пакеті чи харчовій плівці, також не потрібно тримати в теплі. Температура має бути до +5 градусів. "Телеграф" підготував інфографіку, як це правильно робити.

