/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fcf9fe5d63c247bb670d7024547ed1dd5.jpg)
Неочікуване застосування для води з-під макаронів: шеф-кухар пояснив, що з нею робити
Нельсон Серрано-Бахрі, професійний шеф-кухар, розповів, що цю воду можна додавати до інших страв. Про це пише 24 Каналіз посиланням на The Takeout.
Як використати воду з-під макаронів
За словами шеф-кухаря, вода, у якій варилась паста, може стати повноцінним інгредієнтом, тому просто виливати її – марнотратно.
Він також пояснив, що її можна додати до яєчні. Такий варіант здається неочікуваним, проте шеф-кухар наполягає, що це покращило б смак яєчні.
Змішування залишків води з-під пасти в яєчню може допомогти зробити її м’якшою та ніжнішою,
– сказав він.
Справа у тому, що вода з-під пасти містить крохмаль, який допоможе жовткам не згортатись.
Однак варто правильно додавати цю воду у яєчню. За словами Серрано-Бахрі, потрібно розбити яйця у посудину, влити туди воду з-під макаронів та збити їх разом до утворення однорідної суміші. Щоб яєчня не стала водянистою, важливі правильні пропорції.
З водою з-під пасти можна приготувати яєчню / Фото Pexels
Зокрема, на два яйця буде достатньо 1-2 ложок води з-під пасти.
Вода сприяє тому, що яєчня буде пухкою, адже під час приготування утворюється пара, яка і допомагає досягти такого ефекту.
До слова, також замість олії для приготування яєчні рекомендується використовувати гарячий м’ясний бульйон, що покращує текстуру та аромат страви. Для кращого результату сковорідку з яйцями потрібно накрити кришкою, щоб пара бульйону приготувала білок, залишаючи жовток ніжним.

