/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F64b9b2f1868f48b281e5cbdbccfddbfb.jpg)
Творять дива з організмом: назвали шість найкорисніших видів насіння
Насіння існує мільйони років і є основою життя рослин. Але лише нещодавно почали по-справжньому цінувати їхній неймовірний поживний ефект.Від клітковини та корисних жирів до вітамінів і мінералів, насіння є концентрованим джерелом поживних речовин, які можуть творити чудеса з нашим здоров'ям, пише eatthisНасіння є фантастичним джерелом клітковини. Якщо вживати в достатньої кількості, можна знизити ризик раку товстої кишки, збагатити мікробіом кишечника та підтримувати баланс цукру в крові.Насіння також виділяється вмістом омега-3 жирних кислот — поживної речовини, відомої своїми протизапальними властивостями та властивостями проти тривоги.Включення різноманітних насіння в повсякденні страви - це проста і ефективна стратегія для урізноманітнення вашого харчування. Посипте салат хрусткими смаженими гарбузовим насінням, змішайте ніжне насіння чіа у свій ранковий смузі або додайте насіння льону у свій улюблений рецепт хліба. Лише одна-дві столові ложки можуть перетворити звичайну страву на джерело живлення.Науковці виділяють шість найкорисніших видів насіння, кожне з яких має свій унікальний профіль поживних речовин і переваги. Ці крихітні чудеса доводять, що хороші речі справді бувають у маленьких упаковках.Лише в одній порції з 2 столових ложок ви отримаєте 9 грамів клітковини, 4 грами білка та значну кількість мікроелементів, включаючи залізо, магній, фосфор і цинк. Насіння чіа є рослинним джерелом омега-3 жирних кислот і може підтримувати здоров'я серця, знижуючи загальний холестерин, тригліцериди та (поганий) холестерин, одночасно збільшуючи рівень (хорошого) холестерину. Було також показано, що насіння чіа знижує артеріальний тиск у людей з діабетом 2 типу.Порція з 2 столових ложок містить 4 грами клітковини, 2,5 грама білка та 6 грамів здорових омега-3 жирних кислот. Насіння льону може допомогти зменшити запори, урізноманітнити мікробіом кишечника, знизити систолічний і діастолічний артеріальний тиск і знизити стрибки рівня цукру в крові після їжі, багатої вуглеводами. Насіння льону містить мідь, марганець і магній.Багаті здоровими жирами, насіння конопель мають оптимальне співвідношення (3:1) омега-6 і омега-3 жирних кислот. Це співвідношення запобігає розвитку хронічних захворювань.Додавання кіноа до вашого раціону може підтримувати здоров'я вашого серця, знижуючи ризик серцево-судинних захворювань, включаючи тригліцериди, загальний холестерин, холестерин ЛПНЩ, рівень інсуліну в крові та окружність талії. З 8 грамами білка на 1 склянку приготовленої порції кіноа є чудовим джерелом рослинного білка.Включення кіноа у веганську дієту допомагає вирішити загальну проблему споживання білка, яка може бути проблемою для деяких веганів. Крім того, його безпечно споживати тим, хто страждає на целіакію.Насіння кунжуту, яке є основним продуктом азіатської та близькосхідної кухні, буває трьох видів: біле, чорне та золотисто-коричневе. Насіння кунжуту є хорошим джерелом вітамінів B1, B3 і B6. Вітамін B6 необхідний для метаболізму вуглеводів, жирів і білків. Відомо, що лігнани, що входять до складу насіння кунжуту, мають протизапальні та протиракові властивості.Незалежно від того, чи подобається вам смажити гарбузове насіння самостійно чи купувати його в магазині, гарбузове насіння дуже поживне.Вони також є хорошим джерелом цинку, фосфору, калію та селену, антиоксидантів і здорових поліненасичених і мононенасичених жирних кислот.
