Як приготувати справжню одеську кабачкову ікру: рецепт від Савви Лібкіна
Як приготувати справжню одеську кабачкову ікру: рецепт від Савви Лібкіна

Як приготувати справжню одеську кабачкову ікру: рецепт від Савви Лібкіна

Поки триває сезон кабачків, обов'язково приготуйте з них ікру.Використайте рецепт одеського кухаря Савелія Лібкіна.Це ідеальна страва, яка варта уваги. Вона неймовірно смачна, до якої просто неможливо залишитись байдужими."А ось магазинна кабачкова ікра не змінилася за останні 60 років. І жодна політична кон'юнктура не має влади над нею. Все те ж таки стерилізоване пюре майже помаранчевого кольору зі смаком глутамату натрію і приправ", - пише Савелій Лібкін.Ранні молоді кабачки - 2 кгПомідори мікадо - 1 кгПерець болгарський - 400 гЦибуля ріпчаста - 400 гЧасник - 200 гПерець червоний - 2 штОливкова олія - 200 млСільКабачки помити та нарізати вздовж на половинки, запікати під пергаментом 15-18 хвилин, за температури 220 °C. Охолодити та нарізати дрібним кубиком.Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку і нарізати кубиками.Цибулю і часник нашаткувати та пасерувати до повної готовності при низькій температурі, близько 15 хвилин.Солодкий перець запекти та очистити від шкірки. Розрізати та видалити насіння. Нарізати м'якуш кубиками.Гострий перець очистити від насіння і теж нашаткувати.Додати в цибулю з часником кабачок, помідор, болгарський та гострий перець.Посолити та перчити до смаку.Готувати на слабкому вогні, щоб все прокипіло 10-15 хвилин без кришки.Охолодити та додати оливкову олію.Довести сіллю до смаку.Ікра має постояти у холодильнику мінімум 2-3 години.

Джерело матеріала
loader