Пікнік без неї – не то: Ярославський поділився рецептом смачнющої рибацької ухи
Пікнік без неї – не то: Ярославський поділився рецептом смачнющої рибацької ухи

Пікнік без неї – не то: Ярославський поділився рецептом смачнющої рибацької ухи

Тому 24 Канал з посиланням на шеф-кухаря Володимира Ярославського ділиться рецептом справжньої рибацької юшки з коропа та карася. Також кулінар запропонував приготувати "льок" – соус із томатів і зелені, що подається до риби.

Уха рибацька з льоком

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 5

Інгредієнти:
– 2,5 кілограми коропа;
– 500 грамів карасиків;
– 5 літрів води;
– 3 морквини;
– 3 цибулини;
– 50 грамів горілки;
– приправи до ухи.

Для льоку:
– 5 томатів;
– 1 головка часнику;
– зелень петрушки, кропу та цибулі.

Як приготувати таку уху: дивіться відео

Приготування:

  1. З коропа зніміть луску, видаліть нутрощі та зябра, відріжте голову й плавники, наріжте на "стейки". Карасиків випатрайте і все промийте.
  2. Наріжте моркву та цибулю. Злегка підсмажте овочі.
  3. Далі налийте в казан холодної води, покладіть риб'ячі голови та плавники, доведіть до кипіння й варіть 10 хвилин. Потім вийміть й кладіть рибні стейки та карасиків. Додайте сіль, усі приправи та спеції: від лаврового листа до духмяного перцю і мускатного горіха.
  4. Варіть на повному вогні, допоки стейки не випливуть нагору – риба готова, і юшка готова. Додайте горілку.
  5. Окремо приготуйте льок: бланшуйте томати, щоб зняти шкірку. Натріть на тертушці, додайте дрібно посічений часник, сіль, перець і всю січену зелень.
  6. Рибу вийміть, у миску налийте юшку і ставте поряд льок. Рибу їжте руками, вмочуючи в льок і запиваючи рідкою частиною.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і ці трендові рулетики "Равлики".

Джерело матеріала
loader
loader