Українцям назвали найшкідливіші консерви: купуємо ледь не щодня
Українцям назвали найшкідливіші консерви: купуємо ледь не щодня

Українцям назвали найшкідливіші консерви: купуємо ледь не щодня

Незважаючи на величезну різноманітність консервованих продуктів на полицях магазинів, серед них все частіше трапляються товари сумнівної якості. "ТСН" розповідає, які консерви найшкідливіші.

Небезпеки рибних консервів

Насамперед серед фальсифікату лідирують рибні консерви. Шпроти, сардини та тунець користуються високим попитом, а отже, і приваблюють несумлінних виробників. Одним із найчастіших порушень є заміна дорогих сортів риби дешевшими аналогами — наприклад, замість тунця кладуть сардину, а замість якісних шпротів — дрібну, низькосортну рибу.

Шпроти, скріншот: Youtube

За державними стандартами, у складі таких консервів повинні бути тільки риба, вода, олія та сіль. Визначити підробку можна за структурою риби: у лососевих волокна великі та зібрані в пучки, в інших видів – менш виражені. Також важливо звернути увагу на масло - воно має бути прозорим і без сторонніх домішок.

Фальсифікація м'ясних консервів

М'ясні консерви, особливо тушонка, також часто підробляють. Причина — високий попит серед військових, туристів та пересічних покупців. Виробники йдуть на хитрощі, знижуючи вміст м'яса і додаючи жир, шкіру, хрящі, соєві добавки і навіть злаки.

Тушонка куряча, фото: youtube

Краще вибирати м'ясні консерви у скляній тарі – так простіше оцінити співвідношення м'яса та заливання. У разі бляшанок можна трохи потрясти упаковку: якщо вміст сильно бовтається - ймовірно, в продукті занадто багато рідини і мало самого м'яса.

Грибні заготовки - особлива зона ризику

Мариновані гриби також викликають побоювання. Головна проблема — неможливість відстежити, де та в яких умовах було зібрано гриби.

Гриби на зиму, скріншот з відео

Якщо сировина потрапила із забруднених територій, таких як зони з високим вмістом важких металів, це може становити реальну небезпеку для здоров'я.

Джерело матеріала
loader
loader