/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F490faa5b161e4b6600674440aa9a9969.png)
Серце працюватиме як мотор: дешевий популярний продукт виявився одним з найкорисніших для здоров'я
Консервована риба вже стала частиною раціону багатьох людей у всьому світі. Проте цей продукт виявився не лише смачним і поживним, але й неймовірно корисним для здоров’я. Про це повідомляє Eating Well.
Консервована риба, зокрема лосось, сардини, скумбрія та анчоуси, - це поживні продукти з тривалим терміном зберігання, багаті на корисні для серця омега-3 жирні кислоти.
Омега-3 жирні кислоти є незамінними жирами - організм не може їх виробляти, тому вони мають надходити з їжею або добавками. Дієта, багата на омега-3, може приносити користь, оскільки ці корисні жири мають природні протизапальні властивості й можуть підтримувати здоров’я серця.
Крім того, їхні протизапальні властивості можуть допомогти полегшити симптоми остеоартриту. Експерти у сфері здоров’я й харчування рекомендують дорослим вживати 8 унцій, а це близько 230 грамів, морепродуктів на тиждень.
Завдяки тому, що багато компаній надають пріоритет співпраці з місцевими рибальськими підприємствами та консервними заводами, які дотримуються екологічно стійких методів рибальства, консервована риба може бути екологічно стійким варіантом морепродуктів.
Консервована риба, як-от тунець, лосось, форель і сардини, є чудовим джерелом кальцію та вітаміну D. Фактично, 3 унції, а це приблизно 85 грамів, лосося містять близько 570 МО (міжнародних одиниць) вітаміну D, що становить 71% від рекомендованої денної норми.
Вітамін D і кальцій працюють у тандемі, підтримуючи здоров’я кісток. Хоча організм може виробляти вітамін D за допомогою сонячного світла, це одна з найважче доступних поживних речовин у раціоні.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
- Раніше ми повідомляли, заряд імунітету в рік вперед: 10 сезонних суперфудів, які слід їсти навесні та влітку.
- Смузі, йогурт чи яєчня: чим слід розпочинати свій ранок, щоб залишатися здоровим та енергійним – докладніше на Знай.ua.
- навіщо є баклажани щодня в сезон: приховані властивості, про які українці не здогадувалися.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F87938066e03eb2ca6b0c7adf5c1f0dbe.jpg)
Хвороба Альцгеймера: вчені з’ясували, який хімічний елемент дозволить її перемогти
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fb7919c33ae52233750d693ad592cf461.jpg)
І не треба нічого смажити: запікаємо баклажани з помідорами та часником – вишукана закуска
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fd6a4089f5559c2979f92fa2e5c93f7b5.jpg)
Чай продовжує життя, але більшість людей втрачають усі корисні властивості напою: у чому причина
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F67c5126726f33a8d899aa6166403cd0f.jpg)
Прорив у боротьбі з хворобою Альцгеймера: вчені на порозі великої розгадки
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F6754ead66c94a6f2db5ae60ce24fba65.jpg)
Закручуємо томатну пасту за лічені хвилини: все вирішить простий трюк на межі геніальності
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F10e95097233d997ce5c102bc711f366a.png)
Може призвести до безсоння: лікарі назвали найнебезпечніший час для вживання алкоголю
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F2038fbebae09e81e68bf49f284c00788.jpg)