/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fae593012179457bfdcbe00bd25f073ec.jpg)
Полуничне варення без цукру: натуральне і всього з 3 інгредієнтів
Вже уявляєте як варення смакує з підсмаженим шматочком хліба? Тоді розпочинайте приготування полуничного варення за рецептом 24 Каналу з посиланням на Shuba.
Полуничне варення без цукру
- Час: 40 хвилин
- Порції: 2
Інгредієнти:
– 1 кілограм полуниці;
– 10 грамів пектину;
– 10 мілілітрів лимонного соку.
Приготування:
- Полуницю середнього розміру добре помийте і відірвіть хвостики.
- Перекладіть полуницю в каструлю з товстим дном, в якій будете готувати варення. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Вогонь зменште до мінімального і варіть 5 хвилин.
- Пектин висипте на ягоди й добре перемішайте. Додайте лимонний сік і варіть, помішуючи, ще 5 хвилин.
- Простерилізуйте 3 півлітрові банки. Для цього помийте їх, поставте у духовку і прогрійте при температурі 120 градусів 15 хвилин. Кришки прокип'ятіть у киплячій воді 3 – 5 хвилин.
- Розлийте гаряче варення у теплі банки й герметично закрутіть кришками. Переверніть банки й залиште до повного остигання.
Готово!
Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і домашнє полуничне морозиво.

