/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fb549062d6e614f36a04a83b3c538290e.jpg)
Смачний і корисний: готуємо домашній сироп з бузини
Взимку – це знахідка, адже його часто використовують саме у сезон застуд. Тож, як приготувати домашній сироп з бузини розповідає 24 Канал з посиланням на Compo.
Сироп з бузини
- Час: 25 хвилин (3 дні настоювання)
- Порції: 4
Інгредієнти:
– приблизно 20 китиць бузини (без стебел);
– 500 грамів органічних лимонів;
– 10 – 20 грамів лимонної кислоти;
– 1 літр води;
– 1 кілограм цукру.
Приготування:
- Ретельно промийте квіти бузини. Закип'ятіть у великій каструлі воду та розчиніть у ній цукор, а потім додайте лимонну кислоту.
- Вимийте лимони у гарячій воді та наріжте їх скибочками. Потім додайте нарізані лимони та китиці бузини в цукровий сироп.
- Накрийте суміш і дайте їй настоятися протягом 3 днів, періодично помішуючи.
- Процідіть суміш через дрібне сито, потім ще раз доведіть сироп до кипіння і розлийте гарячим у простерилізовані пляшки.
- Закриті пляшки можете зберігати у прохолодному темному місці до одного року.
Готово!
Сподобався рецепт? Тоді зробіть й іспанський коктейль "Сангрія".
