/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fc419f214d0601fc801a0229510d25b02.jpg)
Сода, мило та лимон: як безпечно вимити плитку у ванній кімнаті не зіпсувавши її
Чиста ванна кімната - це не лише про красу, а й про здоров’я. Якщо щодня витирати плитку й регулярно мити її - нальоту та цвілі вдасться уникнути.
Головні вороги у ванній - волога, мильні залишки, цвіль, вапно та сліди косметики. Якщо не доглядати за плиткою, вона тьмяніє, а затирання темніє. Та гарна новина в тому, що мити її можна простими засобами з кухні - сода, оцет, мило, лимон, пише Real Simple.
Перед прибиранням обов’язково дізнайтесь, яка у вас плитка. Для кераміки підійде сода, оцет і лимон, а для натурального каменю — лише м’яке мило і спеціальні засоби, бо кислота зіпсує поверхню.
Плитку краще протирати щодня після душу, а раз на тиждень мити повністю. Раз на місяць - прибирання у рідко використовуваних душах.
Для чищення підготуйте - губку, мікрофібру, стару зубну щітку, відро, засоби. Винесіть усе зайве з душової, провітріть приміщення.
Цвіль на затиранні прибирають оцтом (залишають на 20 хв), потім наносять пасту з соди. У складних випадках можна використати хлорний відбілювач (2:1 з водою). Мильний наліт добре розчиняє суміш соди з оцтом, а для іржі підходить сода з лимоном.
Кам’яну плитку миють м’яким милом і теплою водою, цвіль прибирають хлорним розчином, а мильні плями - розчином мила (1 ст. л. на 1 л води).
Затирання очищують содовою пастою, а плями - содою з перекисом. Завершуйте мікрофіброю насухо.
Щоб плитка довше залишалась блискучою, регулярно мийте злив, не накопичуйте зайвих флаконів і не забувайте витирати воду зі стін. Щоденні дрібниці - запорука чистоти без зайвих зусиль.
Раніше ми повідомляли, чому важливо змінювати насадки для швабри та як часто це потрібно робити?
Мило, спирт та 10 хвилин вашого часу: як зробити вікна чистими на декілька місяців - детальніше на Знай.ua.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F78e12b1619f38a827d2ead1d3bc76e10.jpg)
Яйця під градусом: де насправді потрібно їх зберігати – в холодильнику або на полиці
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fc268f299b018c630d5af0301d38a8399.jpg)
Зараз таке складно й уявити: як в СРСР жінки доглядали за собою
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F7350e29433adcf5e3ba5dec6c4f5edea.jpg)
В українців гине врожай малини. Що відбувається і як його врятувати
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F8cfdba5522f5a1970dd0af069fdcbca4.png)
Смак Іспанії: як приготувати ідеальний гаспачо
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Ffb707a922f81cefc36dbd05e26c4b9e5.jpg)
Тест на IQ: знайдіть 3 відмінності на картинках з серфером за 23 секунди
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F068cf2792c1c285110f9aa2a5df1bce8.jpg)
Секрет прання бюстгальтера, аби він зберігав форму та носився роками
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F65c84139ab5d20752b7671c47168cdcc.jpg)