Смачніше вже не вигадати: 3 літні страви з кабачків, які слід приготувати негайно
Смачніше вже не вигадати: 3 літні страви з кабачків, які слід приготувати негайно

Смачніше вже не вигадати: 3 літні страви з кабачків, які слід приготувати негайно

І найчастіше з нього готують млинці, оладки, салати, рагу, запіканки тощо. Але, якщо хочеться чогось новенького – 24 Канал пропонує 3 небанальні літні рецепти з кабачків.

3 страви з кабачків, які варто приготувати цього літа

  1. Суп з кабачків
  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 6 – 8

Інгредієнти:
– 1,3 кілограма кабачків;
– 2 цибулі;
– 2 зубчики часнику;
– 4 столові ложки олії
– 5 склянок води;
– сіль і перець – до смаку.

Приготування:

  1. У великій каструлі нагрійте олію. Додайте цибулю і часник та смажте їх на слабкому вогні, часто помішуючи – до м'якості, близько 7 хвилин.
  2. Додайте туди нарізані маленькими скибочками кабачки і готуйте далі, часто помішуючи – близько 10 хвилин.
  3. Тепер додайте воду і доведіть все до кипіння. Варіть ще 10 хвилин, доки кабачки не стануть дуже м'якими.
  4. Перебийте суп за допомогою блендера до стану однорідного пюре. Тоді заправте сіллю і перцем. Подавайте за бажанням у гарячому, чи охолодженому вигляді.

Смачного!

  1. Кабачкові оладки
  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:
– 400 грамів кабачків;
– 2 яйця;
– 100 грамів борошна;
– сіль – до смаку;
– сметана.

Кабачкові оладки зі сметаною
Кабачкові оладки зі сметаною / Фото skinnytaste

Приготування:

  1. Натріть на велику тертку кабачки, посоліть і залиште на 5 хвилин, щоб вони випустили зайву вологу. Відіжміть, а зайвий сік злийте.
  2. Додайте яйця і перемішайте.
  3. Потім поступово додайте борошно і з'єднайте в однорідну консистенцію.
  4. Обсмажте оладки до золотистої скоринки на сковороді, потім на 5 хвилин відправте в розігріту духовку до 180 градусів. Подавайте зі сметаною.

Готово!

  1. Гостра закуска з кабачків
  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:
– 400 грамів кабачків;
– 1/2 чайної ложки сухого меленого гострого перцю;
– 1 столова ложка паприки меленої;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– сіль – до смаку.

Приготування:

  1. Помийте і поріжте брусочками кабачки.
  2. Покладіть їх в миску і присипте сіллю, паприкою, влийте оливкову олію і добре перемішайте.
  3. Викладіть все на лист, застелений пергаментом і запікайте в духовці протягом 10 хвилин при температурі 200 градусів.

Смачного!

Теж приготуйте: хрусткі кабачки в клярі.

Джерело матеріала
loader