/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Ff2eae82408aa997a4d64f34b4978e88b.jpg)
З полуницею та бананами: три кавові напої, які смакують холодними
У спекотні дні хочеться чогось прохолодного, але водночас бадьорого. Ідеальне поєднання дарують холодні кавові напої. Вони освіжають, додають енергії та дарують справжню насолоду.Ось три прості та смачні напої, які легко приготувати вдома.еспресо або міцна чорна кава - 1 порція (приблизно 60 мл)молоко - 150-200 мл (звичайне або рослинне)ванільний сироп - 1-2 ч. ложки (за смаком)лід - кілька кубиківЗаваріть еспресо або міцну каву й дайте їй охолонути.У склянку покладіть кубики льоду.Додайте ванільний сироп.Влийте охолоджену каву.Зверху повільно додайте молоко, щоб утворився красивий градієнт.Перемішайте перед подачею і насолоджуйтеся.Такий напій чудово тонізує. Саме те, що потрібно для літнього ранку або полудня.1 банан50 мл молока1 порція кавилідванільний цукорУ блендері збити банан з молоком. Високу склянку заповнити льодом, влити каву, молоко з бананом, зверху присипати ванільним цукром.1 еспресо або міцна кава (тут найкраще смакуватиме арабіка з Ефіопії)10 полуниць75 г цукрулід120 мл тонікаПриготуйте полуничний сироп: треба нарізати 10 полуниць, засипати цукром і поставити в холодильник на добу. Після цього процідити. Сироп можна замінити вже готовим (за смаком) або ж полуничним пюре (тоді кілька полуниць збити блендером з цукром або й без нього та перетерти через ситечко).Дно високої склянки заповнити полуничним сиропом або ж пюре, додати лід, тонік, повільно влити каву.Прикрасити напій можна збитою молочною піною та цілою полуницею.
