/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fb9c274e4700570444d33773aad8b7025.jpg)
Пять застарілих кольорів для кухні, які дизайнери не рекомендують
Тенденції фарбування приходять і йдуть, але на кухні кольори, які ми обираємо, залишаються на довгі роки.Однак з роками деякі відтінки втратили популярність, пише Martha Stewart.Коли справа доходить до кольору, все зводиться до контексту - освітлення, шаф та того, як відтінок поєднується з іншими матеріалами. Але якщо ваша мета - освіжити кухню та зробити її більш сучасною, то зверніть увагу на колір.Ось кілька відтінків, які, на думку дизайнерів, варто переосмислити.Це два дуже суперечливі кольори. На кухні вони можуть бути особливо складними. Хоча колись ці сміливі відтінки вважалися теплими та привабливими, зараз ці сміливі відтінки викликають важку атмосферу 1970-х років, від якої важко позбутися. Вони не є поганими за своєю суттю, але їх може бути важко модернізувати, особливо коли вони використовуються на постійних елементах, таких як шафи чи стіни."Ці кольори емоційно заряджені. Хоча в цих ретро-тонах є певний шарм, їх краще використовувати стримано", - каже архітекторка та засновниця Studio Anva Алісса Ансельмо.Такі кольори краще використовувати у дрібних предметах, в текстилі. побутовій техніці.Сьогодні цей глянцевий червоний може здаватися радше агресивним, ніж передовим в інтер'єрі. Вигляд часто сприймається як синтетичний, з пластиковим блиском, який важко пом'якшити або інтегрувати в більш м'який дизайн.Сам колір також створює певні труднощі. Червоний колір може бути надмірним і швидко стає візуально виснажливим у просторі, де ви проводите так багато часу, додає Ансельмо.Замість того, щоб оформляти всю кухню в сміливому відтінку, Ансельмо рекомендує поєднувати ці тони меншими, гнучкими способами - наприклад, яскравим табуретом, керамічною мискою або ефектним світильником.Темно-синій вже давно є улюбленим для кухонних шаф. Він був ідеальною альтернативою чорному або сірому, і добре поєднувався з латунними акцентами та мармуровими стільницями. Але, як зазначає архітектор та дизайнер інтер'єрів Даніель Джозеф Шенін, популярність темно-синього кольору зробила його дещо передбачуваним.У невеликих кухнях темно-синій може здаватися важким або надмірно формальним, що не завжди є тією атмосферою, яку люди хочуть бачити в просторі, де важливий комфорт. Шенін рекомендує звернути увагу на глибокі, землисті зелені або каламутно-бірюзові кольори як свіжіші альтернативи."Ці тони пропонують таку ж насиченість і глибину, але відчувають більший зв'язок з природою, додаючи кольору, не перевантажуючи простір", - каже він.Темно-сірий колір став основним у сучасних кухнях завдяки своєму сильному, елегантному контрасту з білими шафами. Він був ідеальним вибором для створення тієї прохолодної, міської атмосфери, але з часом саме ті якості, які зробили темно-сірий колір популярним, почали працювати проти нього.Шенін пояснює, що темно-сірий колір може здаватися "холодним і надмірно індустріальним, особливо в поєднанні з іншими твердими поверхнями". Для м'якшого, більш гостинного вигляду Шенін рекомендує замінити темно-сірий на теплі сірі кольори з коричневими або сіро-коричневими відтінками. Ці відтінки допомагають збалансувати простір, особливо в поєднанні з натуральним деревом або латунню.Глянцеві білі кухні стали популярними, тому що вони виглядали свіжими, чистими та безперечно сучасними, особливо в будинках з відкритим плануванням. Блискучі поверхні чудово відбивали світло, роблячи кухні більшими та просторішими."Той самий глянцевий білий колір тепер може здаватися трохи занадто клінічним. Крім того, глянцеві покриття відомі тим, що на них видно кожен відбиток пальця та пляму, що не ідеально підходить для кухні. Кращим варіантом буде тепліший білий колір з матовим або атласним покриттям, наприклад, колір кістки, слонової кістки або м'який лляний", - зазначив Шенін.

