Секрет аромату - у правильному помелі: як дрібнити кавові зерна для френ-пресу чи еспресо
Секрет аромату - у правильному помелі: як дрібнити кавові зерна для френ-пресу чи еспресо

Секрет аромату - у правильному помелі: як дрібнити кавові зерна для френ-пресу чи еспресо

Любителі кави знають. що смак улюбленого напою дуже залежить від якості зерен та способів їх помелу.Хоча процес помелу кавових зерен може здатися страшним, сьогоднішній вибір простих у використанні кавомолок спрощує його освоєння. Ось що вам потрібно знати про те, як молоти кавові зерна.Способи помелу кавових зеренПроцес помелу кавових зерен залежить від того, який метод ви використовуєте. Існують різні підходи до подрібнення - від ступки й товкачика до використання м'ясорубки. Найпоширенішим типом є лезові кавомолки, але більшість любителів кави віддають перевагу млинкові. Млинки забезпечують більш рівномірний і послідовний помел, дозволяючи вам легко налаштувати його для варіння будь-якої кави від крапельного способу до колд брю.На відміну від подрібнювачів з лезом, млинки мінімізують накопичення тепла під час помелу, що допомагає зберегти ніжні ароматичні речовини та смак у свіжообсмажених зернах. Для любителів кави інвестиції в якісний подрібнювач є одним із найпростіших способів покращити кожну чашку.Помел кавових зерен - це індивідуальний процес, який може відрізнятися залежно від обраного вами методу та типу кавомолки. Якщо ви не хочете використовувати окрему кавомолку, ви також можете вибрати кавоварку з вбудованою кавомолкою для зручності. Загальний процес помелу кавових зерен включає наступні етапи:Додайте бажану каву в зернах у свою кавомолку.Виберіть відповідний розмір помелу для вашого способу приготування. Наприклад, вам знадобиться грубий або наддрібний помел, тоді як для приготування еспресо потрібна кава дрібного помелу.Виберіть дозу кави, необхідну для приготування бажаного напою. Подумайте, скільки ви хочете спожити за один раз.Якщо ви використовуєте електричну кавомолку, натисніть кнопку для автоматичного подрібнення кавових зерен. Ручні кавомолки вимагають іншого процесу.Заваріть каву негайно, щоб вона залишалася свіжою.Помел власних кавових зерен дає вам більше контролю над точним розміром помелу, щоб відповідати бажаному типу заварювання. Крупність має більший вплив на вашу каву, ніж більшість людей усвідомлюють. Справа не лише в тому, наскільки дрібна чи груба вона виглядає. Крім того, кава почне втрачати свій аромат і смак, щойно її подрібнять. З цієї причини використання кави в цільних зернах дає змогу насолоджуватися оліями та ароматичними речовинами, подрібнюючи її лише безпосередньо перед використанням.Якщо помел надто дрібний, особливо для таких методів, як краплинний прес або френч-прес, вода залишається в контакті з кавою надто довго та надмірно її екстрагує. Саме тоді ви отримуєте гіркуватий різкий смак. Якщо гуща надто груба, вода протікає надто швидко, і ви отримуєте каву зі слабким смаком і кислий, тому що не було достатньо часу, щоб витягнути все хороше у ній.Навчитися молоти кавові зерна також означає знати правильний тип помелу для використання з різними методами заварювання. Для крапельної кави найкраще підходить середній помел. Він має відчуватися, як пісок між пальцями. Френч-прес потребує грубого помелу, більше схожого на морську сіль або сухарі. Еспресо потрібен тонкий помел, щоб вода під тиском могла швидко виконувати свою роботу. Основне правило таке: що довше час заварювання, то грубішим має бути помел.

Джерело матеріала
loader