Три найнебезпечніші речі на кухні. Чим їх замінити
Три найнебезпечніші речі на кухні. Чим їх замінити

Три найнебезпечніші речі на кухні. Чим їх замінити

На кухні українців є речі, які варто замінити більш якіснішими.Нутриціолог з ніком mariya_prohealth в Instagram назвала три речі кухонного начиння, які потребують заміни і пояснила чому.Губка вироблена з синтетичної речовини (пластику). Вона волога, тепла, зазвичай з залишками їжі - це опис ідеальної середи для розмноження бактерій.Така губка містить більше бактерій, аніж обідок унітаза. Тому губку необхідно змінювати раз на декілька днів.Також при механічному зношуванні частинки пластику лишаються на посуді і можуть потрапляти в їжу.Альтернативою є губка з целюлози або з природної речовини під назвою люфа. Але навіть їх потрібно змінювати раз на кілька днів.Тефлон - це дуже токсична річ. В процесі виготовлення використовується речовина перфтороктан, який є визнаним канцерогеном.Краще взагалі не обирати тефлон, а подряпаний він особливо небезпечний, оскільки так збільшується виділення перфтороктану при нагріванні в їжу. Так само нутриціолог радить відмовитися від пластмасових лопаток.Мікропластик нагрівається і теж виділяється в їжу. Обирайте керамічні, сталеві і чавунні сковорідки, деревʼяні лопатки.Нарізання на пластмасовій дощечці призводить до того, що протягом року людина зʼїдає до 100 г мікропластику.Він є гормональним дисраптором, тобто приєднується до рецепторів гормонів, призводячи до проблем з жіночим гормональним фоном. На додачу, в мікротріщинках від надрізів утворюються спори бактерій. Обирайте деревʼяні дощечки з якісної деревини і безпечного клею.

Джерело матеріала
loader
loader