Садівники переходять на груші: новий курс у фруктовому бізнесі
Садівники переходять на груші: новий курс у фруктовому бізнесі

Садівники переходять на груші: новий курс у фруктовому бізнесі

Фруктовий бізнес переживає трансформацію: виробники все частіше закладають грушеві сади замість традиційних яблуневих. Одночасно оновлюється й сортовий склад яблук – старі сорти поступаються місцем сучасним гібридам.

У Польщі зростає інтерес до вирощування груш – місцеві фермери закладають нові сади, зменшуючи частку яблук.

Про це повідомляє Freshplaza з посиланням на власника компанії Sarafruit Мохамеда Маравана.

«Я бачу, що все більше площ засаджують грушами – це нова авантюра для польських виробників і експортерів», – сказав він.

Водночас у країні змінюється і сортовий склад яблук. За словами Маравана, старі сорти поступово зникають, натомість виробники вкладають кошти у нові типи Gala, Red Delicious, Golden і Red Prince.

Частина врожаю яблук постраждала через заморозки в період цвітіння. Температура в окремих регіонах опускалась до -7°C. Втім, досвідчені садівники змогли захистити дерева шляхом зрошення та обробок.

Ціни на яблука залишаються високими, але зростання витрат на працю, захист рослин, електроенергію та пакування продовжує тиснути на рентабельність. «Це не обов’язково призведе до подорожчання в новому сезоні, але все залежатиме від подальших погодних умов», – додав Мараван.

 

Джерело матеріала
loader