Здивуйте родину гавайським обідом: як вдома приготувати локо-моко
Здивуйте родину гавайським обідом: як вдома приготувати локо-моко

Здивуйте родину гавайським обідом: як вдома приготувати локо-моко

Локо-моко - це гавайська страва, що складається з рису, котлети (або гамбургера), яйця (глазуньї) та соусу.Щоб приготувати цю страву, спочатку готується рис та соус. Потім на рис кладуть котлету (або гамбургер), зверху кладуть яйце (глазунью) і заливають соусом.Для котлети:Яловичий фарш - 350-450 гПанірувальні сухарі - 2-3 ст.л.Яйце - 1 шт.Цибуля (сушена чи мелена) - 2-3 ч.л.Свіжомелений чорний перець - дрібка або по смакуСіль - дрібка або по смакуВода (або бульйон - курячий або яловичий) - 4-6 ст.л.Для соусу:Курячий або яловичий бульйон - 1 склянкаЛимонний сік та цедра - 1 склянкаСоєвий соусКоричневий цукорРешта:Рис (для варіння)Яйця (для глазуньї)Рослинна оліяцибуля (для соусу та котлети)Кукурудзяний крохмаль (для соусу)Гриби (печериці) (по-бажанню, для соусу)Соєвий соус (по-бажанню, для соусу)Вустерський соус (по-бажанню, для соусу)Молоко (по-бажанню, для соусу)Часник (по-бажанню, для соусу)Зелень (для прикрашання)Приготування котлети: змішати фарш, панірувальні сухарі, яйце, цибулю, перець та сіль. Додати трохи води (або бульйону). Сформувати котлету. Обсмажити котлету на сковороді до золотистого кольору.Приготування соусу: обжарити цибулю на сковороді з рослинною олією. Додати гриби (якщо використовуєте). Влити бульйон, лимонний сік та цедру. Додати соєвий соус, коричневий цукор, сіль, перець, часник (якщо використовуєте) та вустерський соус (якщо використовуєте). Додати молоко (якщо використовуєте). Довести до кипіння, зменшити вогонь та варити 3-5 хвилин. Помішати з кукурудзяним крохмалем (якщо використовуєте).Приготування яйця: обсмажити яйця на сковороді до потрібної форми (глазуньї).Приготування рису: Зварити рис.Складання страви: На тарілку покласти рис. Зверху покласти котлету. Зверху покласти яйце (глазунью). Поливати соусом. Прикрасити зеленню (якщо використовуєте).Для соусу можна використовувати різні види бульйону (курячий, яловичий, овочевий).

Джерело матеріала
loader
loader