/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F194f8addc4fb1d342516a92c44982a39.jpg)
Які продукти не варто поєднувати з кавою
Кава - улюблений напій багатьох, який заряджає енергією та додає настрою. Проте не всі знають, що деякі продукти в поєднанні з кавою можуть нашкодити організму або зіпсувати її смак.Неправильне поєднання може викликати дискомфорт у шлунку, знизити засвоєння важливих елементів або змінити користь цього напою.Розповімо, які продукти не варто поєднувати з кавою.Як правило, вони збагачені мінералами та мікроелементами. Кава містить сполуки, які можуть блокувати засвоєння цих мінералів, роблячи сніданок менш поживним.Якщо запивати кавою тваринний білок, з організму виводиться цинк, необхідний для його нормального функціонування Тому після стейка, котлет та відбивних слід почекати хоча б годину. До речі, це правило працює і по відношенню до інших продуктів, які містять багато цинку.Смажена їжа - джерело нездорових жирів. В комбінації з кавою може це може призвести до стрімкого підвищення рівня поганого холестерину. Крім того, сповільниться травлення, що загрожує здуттям живота і дискомфортом у шлунково-кишковому тракті.Всі знають, що їжа з високим вмістом солі може призвести до зневоднення. Оскільки кава має сечогінний ефект, вона посилю цей ефект, що призводить до збільшення втрати рідини.Алкоголь пригнічує нервову систему, розслабляє, сприяє зниженню артеріального тиску і розширенню судин. Кава навпаки – збуджує організм, збільшує тиск, звужує судини. Коли ми випиваємо чашку кави після застілля, щоб трохи підбадьоритися, організм стресує, бо не розуміє, як йому поводитися.Вона подразнює травну систему, а кава сприяє збільшенню вироблення шлункової кислоти. Все це разом може призвести до печії та розладу травлення.

