Не викидайте стебла полуниці: як отримати максимум користі від ягід
Не викидайте стебла полуниці: як отримати максимум користі від ягід

Не викидайте стебла полуниці: як отримати максимум користі від ягід

Звикли обривати хвостики полуниці й одразу їх викидати? Дарма! Науковці довели, що ця «непотрібна» зелень — справжня вітамінна бомба.

Про це повідомило видання fajnyogrod.

Згідно з новим дослідженням, стебла полуниці — це не відходи, а справжній концентрат корисних речовин.

Вони містять антиоксиданти, такі як елагова та хлорогенова кислоти, а також катехін, рутин, омега-3 жирні кислоти, вітаміни С та Е.

Особливо цінними є бета-каротин і лютеїн — сполуки, які підтримують здоров’я очей і захищають сітківку від шкідливого впливу екранів.

Вчені наголошують: додавання стебел у повсякденний раціон допомагає зміцнити імунітет, покращити зір та знизити рівень запалення в організмі.

Їх можна додавати у смузі, соки, сушити для чаїв або готувати песто — незвичайний соус із зеленими кінчиками ягід, горіхами, оливковою олією та спеціями.

Так що наступного разу, коли готуватимете полуничний десерт, не поспішайте позбавлятися «зеленого скарбу»!.

Раніше ми повідомляли, як боротися з буряковою нематодою на городі.

Джерело матеріала
loader
loader